Kåring av Superheltinne i sosiale medier 2010

Blant alle nominasjonene har vi plukket ut 10 – blant dem skal det kåres en Superheltinne.

Avstemningen foregår på følgende måte:

 • Via poll – der har alle én stemme hver
 • Via kommentarfeltet – en god begrunnelse gir én til to stemmer ekstra til kandidaten. Begrunnelsen må være på i minimum ett avsnitt (50-100 ord), det holder ikke å bare skrive “Jeg stemmer på …”

Dette gjør vi fordi vi synes det øker kvaliteten i avstemningen og fordi det, som nominasjonene, sprer positivitet og gjør avstemningen mer interessant enn hva en ren pollavstemning ville gjøre.

I år, som i fjor, kommer vi ikke til å offentliggjøre poll-resultater. Vi skal kåre én Superheltinne i sosiale medier, ikke rangere 10 superheltinner fra 1-10. Vi fikk spørsmål i fjor om hvordan man kunne vite at vi offentliggjør det riktige resultatet. Svaret på det er todelt:

 1. Ja, det gjør vi
 2. Dere må stole på at vi gjør det

Da gjenstår det bare å si: Stem i vei, både i stemmeboksen og i kommentarfeltet.

Avstemning og kommentarfelt er åpent til onsdag 8.desember kl. 19:00

De 10 kandidatene til Superheltinne er:

Kandidater til Superheltinne i sosiale medier 2010

KandidatSagt om kandidaten
Cathrine Eide Westerby"Hun har bidratt veldig til at ME-saken er satt på agendaen, og er en durkdreven bruker av sosiale medier på den måten de skal brukes."

"Hennes kombinasjon av halveis å fremstå som en rosa glamblogger samtidig som hun presenterer sitt eget liv og sliter med sykdom og daglilivets realiteter"

"Hun er et oppkomme av sjenerøsitet og varme, som hun sprer rundt seg, sammen med masse både spennende, interessante, søte, morsomme osv. innlegg på blogger + FB."
Cecilie Thunem-Saanum"Hun holder kurs og foredrag om kommunikasjon og tidsbruk gjennom sitt firma CTS Setting (www.cts-setting.no). Hun oppfyller Superheltinnens krav: er full av kunnskap, attitude, har kjappe replikker og et glitrende sosiale-medier-intellekt!"

"For fokus på #tidsbruk både profesjonelt og privat. Vår første kontornomade som flittig deler sin erfaringer. Beundringsverdig!"

"Framstår som en innovativ og modig kvinne. Gjennom velutviklede sosiale antenner, sin brede kompetanse og mot til å gå nye veier, har hun inspirert andre kvinner til gjøre det samme."
Gudrun Jona"Jeg bøyer meg i støvet for at hun turte å gå til media og ellers har vært åpen om psykisk helse og vært en god bloggambassadør, og ikke minst for måten hun i etterkant har taklet nettroll og annet skrømt."

"Det er så viktig at sosiale medier også av myndigheter og etater annerkjennes som det flotte verktøyet og den viktige sosiale arenaen som det er! Gudrun har virkelig kastet lys på denne problematikken og taklet det godt."

"Du har pokker meg hatt en hardt omgang i NAV-saken din Gudrun,men du har jaggu meg landa med begge bena på jorda også!"
Hasla"Hasla gjør en imponerende innsats i å informere om ME og den utrettelige kampen om det å bli forstått og respektert for at dette er en sykdom man har. Jeg beundrer deg <3 "

"Modig, sterk og informativ blogg om ME."

"Ei som tross utlada batteri stoler og kjempar for sine eigne vurderingar av sin sjukdomshistorie"
Ida Jackson"Jeg vil nominere Virrvarr aka Ida Jackson fordi hun er tydelig, kunnskapsrik, gøyal, raus og passe sprø."

"Som fronter jenter i sosiale medier, er bevisst og konsekvent på hvordan hun prater om hva, driver en kjempebra blogg som er både personlig og samfunnsengasjert, deltar aktivt i debatten om sosiale media og deler det hun vet med andre. "

"Hun flytter grenser, drar nettverden over i “den andre verden” og bygger ned grenser, informerer og underholder. Bloggen hennes er informativ, morsom og ærlig."
Kari Viken Olsen"Fordi hun har en vidunderlig evne til å formidle og fortelle. Om dyrene sine, om det å ha ME, om nisser og andre skapninger."

"Koselige, lærerike, triste og glade bloggposter. Jeg smiler og ler av noen poster, må tørke tårene etter å ha lest andre – men jeg sitter alltid igjen med gode følelser etter et besøk på Kari’s blogg"

"Hun er en helt, som bruker sosiale medier for å nå fram med informasjon om ME. Dette gjør hun på en kjempefin og lærerik måte! Hun skriver også om livet på landet og om det som skjer der på en svært humoristisk måte"
Maria Gjerpe"Hun er fremragende på å skape dialog og gå dypere inn i spørsmål som reises, og er både med sin private blogg og sin blogging på Tidsskriftet en brobygger mellom pasienter og helsepersonell."

"Lege og pasient Maria blogger innlevende og informativt, og er en
kjempesosial nettbruker som alltid er i dialog med blogglesere og
medtvitrere."

"Maria skriver både veldig bra og engasjerer seg “above and beyond”. Hun står i fronten for så mange av oss som ikke makter selv. Dette står det respekt av, spesielt når man er syk selv."
MErutt"Denne bloggen server oss hver dag det nyeste innenfor forskning og debatt for oss med ME/CFS. Hennes kommentarsider bidrar også til debatt og ikke minst gir oss alle en plass hvor vi kan diskutere og finne strategier for aktivisme."

"Hun tar godt vare på sine lesere, og har stor tålmodighet med oss når vi er forvirret og må ha forklaring. Hun er helt Super når det gjelder å sette seg inn i kompliserte saker, og klare å formidle dem likevel – jeg er imponert over kunnskapsnivået hennes! "

"Som oppdaterer bloggen med viktige nyheter av interesse for oss i sammen situasjon, og samtidig er hun selv en veldig raus person som byr på seg selv."
Pernille Nylehn"For hennes utrettelige arbeid på egen blogg, kommentarfelter, tidsskrifter og sikkert også i flere fora for å ta den utakknemlige jobben det er å på en grundig og vitenskapelig måte tilbakevise de mange hårreisende påstandene enkelte alternativpraktikere får seg til å komme med. Dessuten er hun morsom."

"Hun er en fagperson som kan informere om de viktige tingene på en veldig forståelig og ordentlig måte, samtidig som hun underholder."

"En stemme som hennes er mer enn velkommen, og hun fortjener stor ros for å komme frem og ytre seg slik hun gjør!"
Sigrun Tømmerås"Hun er en hvileløs aktivist innen psykisk helse spesialist og står på det sårbare menneskets side i alle sammenhenger."

"Kampen for barns rettigheter, at hun er sint på systemer som ikke virker, på mennesker som utsetter andre for vondt. Jeg liker den skarpe pennen hennes, samtidig som jeg noen ganger tar meg i å le høyt av de ironiske og satiriske tekstene som publiseres innimellom."

"[Hun] klarer å balansere sak og person i sosiale medier, utrettelig sprer god informasjon og kjemper for en viktig sak som de fleste ikke våger å prate om."

.

Stem i poll og kommentarfelt:

Superheltinne i sosiale medier 2010

View Results

Loading ... Loading ...

Da er pollen stengt og tråden stengt for kommentarer.

Del posten:

Kommentarer (85)

Trackback URL | Kommentarer RSS Feed

 1. Anonym says:

  Maria med sin Marias Metode har skaffet seg en seriøs og troverdig profil både på Twitter, Facebook og Blogg. Hun har den sjeldne evne til å kombinere dyp alvor med flott humor. Hun behandler alle med samme respekt i samtlige sosiale media hvor hun deltar. Ei svært likandes og reflektert dame.

  • lasserasch says:

   @CecilieTS har i løpet av året tatt i bruk en morsom og kreativ måte av sosiale medier. Via kontakt på bl.a. Twitter har hun gjort seg selv til Norges første kontornomade. Fokuseringen på dette i pressen har ført til at fler har oppdaget og sett nytten av sosiale medier. Slik har @CecilieTS blitt en misjonær for god og kreativ bruk av sosiale medier.

 2. Jorunn Andreassen says:

  Jeg stemmer på Maria Gjerpe.. Grunnen for det er at da jeg først ble syk, og følte meg “alene” med denne sykdommen ME. Klagde så det holdt etter på VGB, da fikk jeg tips om hennes blogg, det er for 2 år siden. Jeg leste og jeg leste, og tårene rant.. Jeg hadde funnet en annen blogger med samme problemer som meg.. Ikke nok med det men den måten jeg ble møtt på var så jeg blir varm inni meg når jeg tenker på det. Det var med varme og omtanke. Hun skriver lettfatterlig om et tema som lett kan bli legeterm.. Å i hennes blogg har jeg funnet andre bloggere som er med på at man føler seg mindre alene.

  Hun er unik i sin måte hvor hun blander sårbarhet,styrke og en masse humor. Jeg er så imponert over hennes saklighet uansett hvilke kommentarer hun får, og det ser man når man leser inne hos henne.

  Dette ble veldig langt, men det var ikke lett å få sakt dette med mindre bokstaver.

 3. Undre says:

  Det er mange utrolig flotte damer med i finaleheatet, men jeg står selvsagt(!) ved min nominasjon av Gudrun Jona og min stemme går til henne.

  Hun tar utfordringene på strak arm etter hvert som de kommer – og det står det respekt av! Den jobben hun har gjort i høst med å fronte bruk av sosiale medier utenfor den bobla av mennesker som kjenner mediene er enorm, og den er viktig. I tillegg så vet jeg at hun er en blogger som betyr mye for andre bloggere. Hun er en flott rollemodell både for yngre bloggere og også oss som har drevet i dette gamet en stund.

  Så jeg sier igjen:

  ☆Go Gudrun!☆

 4. Inger Elise Olsen Børjesson says:

  Det synes som mange ME pasienter ikke blir “sett” eller forstått av helsevesenet.
  Maria har stått modig fram og gitt ME et ansikt samtidig som hun selv er lege og denne dobbeltrollen gir henne en unik posisjon.

  Hun skriver både godt og om vesentlige saker og hennes blogg er en god hjelp for både firske og syke.

  ME er en diagnose der svært mye skjer i den medisinske verden nå så det at en lege og pasient holder andre oppdatert på hva som skjer og kommer er umåtelig viktig.

 5. Hjallgrim Ladesson says:

  Maria Gjerpe er svært inkluderende og kunnskapsrik. Hun benytter digitale media på en fremragende måte og får fram sit budskap. Alltid godt humør.

 6. Lothiane says:

  Jeg måtte dele meg litt i poll og kommentarstemme. Vanskelig med så mange flotte nominerte, her er det mange jeg gjerne skulle gitt min stemme til.

  Men jeg har bestemt meg for å gi min kommentarstemme til Maria Gjerpe, fordi jeg synes hun gjør en fantastisk jobb med bloggingen sin, der hun formidler siste forskning i forhold til sykdommen ME, samtidig som hun bidrar med sitt syn i forhold til at hun er både lege og pasient. Hun har en evne til å forholde seg saklig og positiv, til tross for et alvorlig tema – og jeg har stor respekt for hvordan hun møter folk i kommentarfeltene.

 7. anonymica says:

  Mange gode kandidater, veldig “close race” og vanskelig å avgi stemme. Jeg er spesielt opptatt av de som fronter ME-saken, siden dette er en pasientgruppe med en alvorlig sykdom som likevel går for lut og kaldt vann i Norge.

  Min stemme går til Marias Metode, fordi hun kombinerer god innsikt, diplomati, godt språk, og mot til å fronte en viktig sak. Hun forsøker å bygge bro mellom pasientene og legene (hun er selv lege med ME), og gjør dette gjennom å bidra med informasjon og kommunikasjon.

  Hun viser stor omsorg for sine lesere, og hun har hjulpet svært mange ME-pasienter til nytt håp.

 8. Heidi Strøm says:

  Jeg stemmer på Maria Gjerpe

  Fordi hun gir stemme til de kronisk syke, og opplysning til de friske som lever med dem.

  Og hun bygger broer for økt forståelse for en vanskelig sykdom.

 9. Linda T says:

  Hei
  Jeg stemmer på Maria Gripe for hennes konstruktive bruk av sosiale medier, hennes evne til å informere, til å dele viktig informasjon, for hennes vilje til å dele dypt personlige “ting”, alt dette ved bruk av de sosiale mediene blogg, twitter og facebook.
  Etter at jeg fikk tips om hennes blogg, OG ble venn med henne på facebook, har jeg fått utrolig mye og viktig informasjon.
  I tillegg deler hun som nevnt andre personlige ting med oss venner, lesere, twitrere, som lyser opp i en ellers grå hverdag. Hun er vår superheltinne på nett! Ja, det er mange superheltinner, men hun er den jeg kjenner best til, og som jeg føler at jeg “ser” hver dag. Hurra for MARIA!

 10. Solgløtt says:

  Havnet på merutt, her.
  Det stod mellom henne og mariasmetode, som begge representerer en gruppe som sliter med å representere seg selv.

  Merutt finner og poster informasjon om ME. Sånn informasjon er kanskje ikke så lett å finne, for vår gruppe. Siden kan vel snart klassifiseres som et oppslagsverk for me
  he he

  (Ble ikke dette 52 ord, med litt oppfinnsomhet ? 64 med dette, da)
  8)

 11. Bengt Elstad says:

  Det sto mellom ME-Rutt og MariasMetode, de er begge meget dyktige. Det som avgjorde var den formidable arbeidet ME-Rutt har lagt ned når det gjelder formidling av nyheter/forskningsresultater/m.m. Det er svært krevende for en person med ME og finne ut “hva som skjer” på forskningssiden, men her er ME-Rutt uslåelig. Bra jobba ME-Rutt!!

 12. Tonetrall says:

  Min stemme går til MErutt! Hun gir meg fremtidshåp og kunnskap hver eneste dag! Det å samle informasjon fra hele verden på et bloggsted er unikt! Å lese MErutt sin oppdatering er det viktigste jeg leser hver dag! Denne egenskapen å være diplomatisk, oppmerksom, kunnskapsrik og direkte i språket gjør at MErutt er min super super heltinne! Hun bidrar til tro på forandring! Viser at en blogg kan skape en forskjell i et menneske sitt liv, ved å samle verdens forskning bringes den hjem i min sofa, hvor den mottas enten med tårer, håp, glede, forvirring, sinne, håpløshet, latter og jubel! En blogg som jeg her vil hedre! Takk! Fra xmrv neg som venter på flere uløste gåter på ME rutts blogg!

 13. Hege says:

  Sigrun Tømmerås er en utrettelig og uredd psykisk helsevern aktivist. Minner litt om kjerringa mot strømmen og er en ekte superheltinne der hun gjennom sosiale medier utfordrer psykisk helsevern og alle dens tabuer med en utholdenhet og kløkt som aldri slutter å imponere!

 14. Cathrine15år says:

  Jeg stemmer på ME-rutt. Hun har hjulpet både meg og mamma gjennom det at jeg har vært syk i flere år. Hun finner fram forsking fra rundt om kring. Jeg føler og ser håp når jeg er på hennes blogg. Hun gjør en jobb (bloggen) på hva jeg mener er en fremragene(jeg vet ikke helt hvordan jeg skriver det samt. er litt borte i hodet i dag.) ift å ta vare på de som leser bloggen og gi av seg selv og hele pakka synes jeg. Hun ER en SUPERHELTINNE og det kommer jeg til å stå fast på. Jeg mener at det er flere superheltiner på denne listen men jeg kommer til slutt på ME.rutt for at det er bloggen som jeg får bare en følelse som jeg ikke har før klart å få på noen blogg. Jeg beklager at det ble langt!

 15. S10an says:

  Makan til arbeid for ME syke når man selv er/har vært syk skal man lete lenge etter. Uten Maria ville mye rundt ME fremdeles stått på stedet hvil vil jeg tro.

 16. Kjersti says:

  Min stemme går til Kari Viken Olsen. Hun har en fantastisk blogg hvor hun deler alt fra små, søte glimt fra hverdagen med både tamme og ville dyr, hun deler historier som både får deg til å le, gråte og tenke, og hun deler mye om sitt liv med ME.
  Jeg har aldri truffet Kari, men den varmen og den inkluderende følelsen man sitter igjen med når man har lest hos henne er helt utrolig, og hun fortjener hvert eneste lyspunkt livet har å gi henne.

 17. Maja says:

  Maria Gjerpe har en fantastisk blogg i forhold til både ME-syke og samfunnet generelt. Hun leker med ord som få andre får til. Og av den grunn blir hennes blogg også et “smil til verden” bidrag grunnet hennes fantastiske egenskaper innenfor vårt verbale språk. Hun er også meget dyktig til å rådføre seg og er ydmyk ovenfor sine lesere. Sjelden har jeg sett noen som følger opp kommentarer så profesjonelt. En involverende og humoristisk blogger som også får frem de alvorlige sidene ved saker hun blogger om.

 18. Espen says:

  Litt innhabil, men synes Gudrun har taklet all motgang på en fantastisk måte i 2010! Hun er et utrolig varmt menneske som ønsker alle, og spesielt de svakeste, alt godt. Synes det hadde vært flott med litt medgang snart! :)

 19. Jørgen B. says:

  For meg er Pernille “Pippi” Nylehn en EKTE superhelt! I motsetning til de fleste andre nominerte har hun faktisk en bråte superskurker hun kjemper mot, skurker som for egen vinning setter vanlige folks liv og helse i fare med kvakksalverier og idioti, og hun gir seg ikke selv om alle odds er imot henne. Hennes superkrefter er kunnskap, fornuft og et stort hjerte. Det er en fryd å se hennes eleganse og treffsikkerhet når hun er i aksjon, og midt i kampens hete krydrer hun det hele med vittige og skarpsinnede kommentarer. Pernille – en helt ekte superhelt!

 20. jens says:

  eg stemmer på ho med fibromyalgi.

 21. mhj says:

  ME-bloggere i fokus!!!!

  Ja den topp 10 lista var ett fryd for øye. ME-aktivistene har ikke mindre enn fem på toppen. Dette er egentlig ikke så rart for dette er mennesker med stort hjerte og engasjement.

  Alle disse ME-bloggerene deler raust av seg selv og skaper en hyggelig hverdag for oss som er rammet av det samme…..

  …. men viktigst av alt så sprer de informasjon om ME og dens komplekse natur, setter spørsmålstegn, skaper debatt og ja! står i frontlinja for kampen om ME-saken – om noen lurte? ja så dreier det seg om å få utredning og behandling innen det offentlige helsevesnet og bli tatt på alvor!

  Akkurat nå gjelder det å få satt smittevern og trygghet i våre blodbanker på agendaen og få forskningsmiljøene til å satse penger og resursser på det nye retroviruset som har blitt funnet i denne pasientgruppen. XMRV/MLVs er også funnet i en undergruppe av prostatakreft, brystkreft, lymfekreft, FM og innen autistspekteret. Bekymringen er at ca 7 % av friske kontroller også bærer dette retroviruset.

  Vi vil vite hva dette betyr og disse bloggerene gjør denne jobben med stor iver og kunnskap ikke minst!

  Denne gangen, og tru meg det er vanskelig å velge, går min stemme til Maria, fordi hun har valgt å være modig og blitt veldig veldig modig dette året. Med hodet høyt hevet og med respekt for :D

  Hennes “mikropolitikk” som hun kaller det er enestående og sterk.

  :D Takk til Maria for årets modigste innsats!!!
  :D takk og hilsen til dere andre som også virkelig fortjener en stemme ikke bare i dag men hver dag……
  :D ….og takk for meg…… vanskelig men hyggelig!!!

 22. Min stemme går med stor overbevisning til Maria Gjerpe. Hun har gjennom sin blogg MariasMetode vært svært aktiv i 2010 til tross for redusert helse.

  Maria har en unik faglig kompetanse som lege og ME-pasient, noe som gir henne troverdighet og gjennomslag i mange leire. Hun har lyktes med å engasjere NRK, toppolitikere og helsemyndigheter til å se nærmere på ME-situasjonen i Norge, og hun har fått Fritt Ord-midler til å fortsette arbeidet. Dette står det stor respekt av, men det koster krefter og jeg vet at hun også trenger vår støtte i tiden fremover.

  Like viktig som det faglige er Marias enestående vilje og evne til å lytte. Hun er en utrettelig forkjemper for at pasientstemmene skal bli hørt og tatt på alvor i Helsenorge, og regner seg som aktivist på vegne av alle langtidssyke. MariasMetode har vokst hurtig og blitt en blogg med høy kommentaraktivitet. Det er imponerende hvordan Maria allikevel klarer å gi gjennomtenkt og personlig respons til alle, og det viser at Maria har et like engasjert hjerte som hjerne.

  Det er i mine øyne ingen tvil om at Maria Gjerpe er en superheltinne, og jeg er ikke alene om den oppfatningen. La oss vise henne det ved å gi henne denne tittelen i år.

 23. annetten says:

  Jeg gir min stemme til Pernille Nylehn. Hun har påtatt seg den utakknemlige oppgaven å tilbakevise svindel, kvakksalveri og visvass i alternativbransjen, en kamp som sikkert i blant kan fortone seg som å kjempe mot vindmøller, men som like fordømt er uhyre viktig. Ikke nødvendigvis for å få satt en stopper for samvittighetsløse og/eller naive mennesker, men for at de ikke skal få bli stående uimotsagt. Pernille har ryggrad som få andre, og fremstår med intelligens, etterrettelighet og humor, og tar sine diskusjonspartnere på alvor uten å henfalle til personangrep og latterliggjøring. En ekte superheltinne!

 24. Min stemme går til Kari og hennes katteengler i snøen. Karis blogg er så fantastisk god, både om sykdom, om mestring, om opplevelsen av å være syk – og om den delen av verden som hun har tilgang på. Og så har hun de mest vidunderlige bildene og historiene.

  Når man hører den gode og lune tonen i historiene hennes kan man som leser føle hvor stor pris hun setter på de små tingene hun får deltatt på, men som resten av oss tar for gitt. For meg som er helt frisk, gir dette nesten vel så stor “opplevelse” av hva det innebærer å ha ME som historiene om de dårlige dagene.

 25. Anne-Cath Rodriguez says:

  Rutts tankespinn får min stemme :-)

  Det som startet opp som en blogg om Rutts daglige tanker og opplevelser, har utviklet seg til å bli et ressurssenter for alle som på en eller annen måte er berørt av ME.

  Rutts tankespinn må sjekkes inntil flere ganger daglig – plutselig eksploderer bloggen etter at hun har funnet spennende nyheter. Det er inne hos Rutt det skjer :-)

 26. Liv says:

  Jeg har også ME/postviralt utmattelsessyndrom, og mener selvsagt er det viktig å få frem ME-blogger. MEN jeg er luta lei hele ME-gnålet!

  Derimot tror jeg at mange ME-syke kan ha psykiske tilleggsplager. Det er ikke særlig underlig på bakgrunn av den angst og frykt ME-utmattelsen og den tidvise ME-invalidiseringen kan forårsake, ettersom man settes ut av spill uten at ME-syke i dag har godkjent medisin som kan hjelpe en til å bli frisk.

  Psykiske tilleggsplager antar jeg er årsaken til at en del ME-syke tilsynelatende har effekt av den kognitive LP-behandlingen. Positivt fokus kan gi et slags adrenainkikk til den som har lagt utslått av utmattelse. All forskning viser dessuten at kognitive teknikker har god effekt på psykiske lidelser som angst, depresjon og fobier. Man kan få både den ene og andre psykiske tilleggslidelsen av utmattende ME, som det pr. dd ikke finnes godkjent behandling for. Derfor virker ME innmari skremmende når man tappes for krefter.

  Derfor mener jeg at Sigrun Tømmerås og bloggen hennes (jeg leser ikke Twitter) der hun på forskjellige måter fokuserer på psykiske lidelser, sprer viktig mangfoldig seriøs medisinsk informasjon og annet, også informasjon om trygdeytelser m.m. er så innmari viktig for ALLE, uansett om man har ME eller andre kroniske lidelser.

  Antar at man ikke kommer utenom psykiske tilleggsplager uansett hvilke kroniske lidelser man har. Selv hjerteproblemer kan være utløst av psykisk stress og press, akkurat slik som det skremmende ved ME- fortvilelsen, avmakten og angsten ME-lidelsen kan avstedkomme, fordi det pr.dd ikke finnes godkjent medisinsk behandling av ME – også medfører psykisk påkjenning, og utløser psykiske tilleggsplager av ymse slag.

  Jeg har lært så innmari mye opp gjennom årene av Sigruns blogg! Tusen takk for det, Sigrun!

  Og fått meg mang en god latter av de tidvis utspekulerte, fandenivoldske fiksjonene som Sigrun kan prestere blant alle sine seriøse oppslag og viktige informasjon.

  Sigrun representerer dessuten alle de kvaliteter en god venninne har, selv for oss som ikke kjenner henne annet enn gjennom sosiale medier. Hun støtter andre, bidrar til fokus på andre som utsettes for urett f.eks. i Nav eller helsesystemet generelt, det være seg bloggvenninner eller bloggkompiser, hun deler av seg selv, og hun er til å stole på, i tillegg er hun ærlig. Hun opptrer seriøst, bøller ikke, behandler alle med respekt. Også de som bøller.

  Sigrun er vakker, klok, hun er meget kunnskapsrik på mange felter også innen medisin og psykologi, selv om hun så vidt meg bekjent ikke har helsefaglig bakgrunn.

  Sigrun er modig, hun hamler opp med høy eller lav, medisinere, politikere, og psykologieksperter, og setter viktig fokus på nettopp psykisk behandling /-behandlere og manglene her, og det på en meget klok måte. Og forhåpentligvis tidvis til stor irritasjon for de etablerte og høye “ekspertene”.

  Sigrun skriver innmari godt, hun er modig, sterk, hjelpsom, våger å vise sinne og fortvilelse, hun er åpen, og sårbart ærlig, hun er sjenerøs, og morsom, og innmari, innmari viktig, fordi hun fokuserer på psykiske lidelser og dets mangelfulle aksept og behandling, og stigmatiseringen som de med psykiske lidelser utsettes for, i tillegg tar hun for seg både på blogg og avisinnlegg noe så tabuisert som overgrep fra foreldre!

  OG Sigrun bidrar slik til at vi andre, som kanskje også har vært utsatt for overgrep av ymse slag, våger å åpne opp for og bli kjent med vår egen smerte, og samtidig bli mer oppmerksomme, observante og bevisste. Kanskje våger vi mer å si NEI! på bakgrunn av det vi lærer av Sigruns blogg. –

  Vi har alle en psyke. Psykiske lidelser kan vi alle fra tid til annen kan bli plaget av uansett hvilke livssituasjon eller andre kroniske lidelser vi måtte ha! Derfor er Sigrun og bloggen hennes innmari viktig!!!!

  Sigrun Tømmerås er en ekte SUPERHELTINNE!

 27. M says:

  Jeg gir min stemme til Pernille (Pippi) Nyhlen.

  I et samfunn som flommer over av kyniske og naive alternativbehandlere, som i beste fall lopper folk for penger, og i verste fall tar livet av dem, så behøver vi folk som tør å tale dem midt imot. Det er ingen enkel sak å skulle være den fornuftige, saklige, og vitenskapelige stemmen i dagens alternative samfunn, og det krever sin kvinne.

  Pernille forklarer på en enkel og lettfattelig måte hva det er som er vitenskapelig ukorrekt og medisinsk uforsvarlig med den alternative behandlingsmåten, på en slik måte at selv vi som ikke er legespesialister skjønner hva det handler om. Ved å advare mot farlige behandlinger så har hun forhåpentligvis fått flere til å endre mening om å prøve disse behandlingene.

  Pippis blogg kan redde liv. Er det ikke slikt ekte superheltinner skal gjøre?

 28. Rutt says:

  Min stemme går til Kari og “Kattene mine lager engler i sneen”. Bloggen er full av varme og humor, og det er dit går jeg når jeg trenger påfyll av noe hyggelig. For tiden starter jeg dagen med hennes julekalender og den setter meg i julestemning og gjør at jeg står opp med et smil om munnen. :-)

  • Lisbeth says:

   Min stemme må gå til en fantastisk gledespreder Kari Viken Olsen.
   Gjennom hennes blogger og fortellinger, trår jeg inn i en verden full av mystikk, glede, tanker og INSPIRASJON.
   Hennes levende og bruk av bilder og levende fortellinger, viser meg en annen side i hverdagen, og gir meg et pusterom og senkede skuldre. Hun tar meg med i hverdagen som ofte er tøff, men snur den til noe vakkert.
   jeg bruker ofte Kari Viken Olesen som et eksempel blandt mine venner, og oppfordrer dem til å lese og se på hennes blogg/historier.

   Kari Viken Olen fortalte en historie om da hennes katter lagte sneegler i sneen til henne, da hun pga. sin sykdomm ble liggende og ikke kunne gå videre. Denne historien har rørt mange, og treffer menge i andre situasjoiner og oppfordrer dem til å se en annen side, se håpet og det vakre, enn bare sorgen og det triste i kampen mot lidelser og sykdom.
   Kari Viken Olsen har også gitt meg mye lærdom og informasjon rundt bla. ME, sin hverdag med sykdommen. Samtidig gir hun dette sosiale mediet et annet ansikt med og “ufarliggjøre”, og hjelpe på en natulig måte.

   Takk Kari

 29. Rakel says:

  Min stemme går til Sigrun Tømmerås for hennes modige blogging om bl.anna psykisk helsevern. Sigrun har vist seg å være enormt viktig for mennesker som føler seg tråkket på og lite hørt av våre offentlige systemer.

 30. Elin Thorsen says:

  Sigrun Tømmerås viser gjennom sin kloke bruk av sosiale medier et så raust og modig hjertelag at det bare er å bøye seg i støvet.

  Sigrun deler av sin tid, og gir meg tilgang til viktige og spennende fagartikler, innsyn i smertefulle erfaringer, hun drar i gang interessante diskusjoner, gir vennlige og humørfylte kommentarer og solide spark til etablerte systemer.

  Takk Sigrun, du er min superheltinne !

 31. Hildegunn says:

  Min stemme går til Cecilie Thunem-Saanum fordi hun bruker sosiale medier på en forbilledlig måte til å formidle sin kunnskap.

 32. Siri Lill Thowsen says:

  Jeg stemmer på Sigrun fordi hennes blog er spennende og innholdsrik. Den spenner over mange tema og har en rekke fine ”skriftstykker” som både er morsomme, tankevekkende og skarpe, og som inviterer til kommentarer og svar på kommentarer, og byr på fin kommunikasjon og dialog med hennes mange lesere og følgere.
  Blogen til Sigrun kan brukes som et oppslagsverk og er oversiktlig, har stor bredde, som psykiatri og ”livssmerte”, feminisme, menneskerettigheter, aktuelle internasjonale hendelser og oversikt over andre bloger.

 33. Irene Viken Olsen says:

  Min stemme går til Kari Viken Olsen og hennes fantastiske blogg englerisneen.com Jeg begynner alltid dagen, og oppfordrer alle andre lesere å gjøre det samme, med å titte innom hennes verden. Kari omfavner livet, dyrene og mennesker rundt seg og sprer varme, glede, tårer og ettertanke til sine lesere. Å leve med ME i et samfunn som ikke inkluderer oss alle, byr på store utfordringer. Kari har en unik evne til å sette lys på disse problemene og har et stor engasjement for alle de som sliter med denne sykdommen.
  Kari gir på tross av motgang og sykdom alt av seg selv og selv om dager er mørke har hun alltid kamera for hånd, hjertet stort av forteller-lyst. Og på hennes unik måte snur hun disse dagene til noe lyst og vakkert, til glede for alle oss lesere.

 34. @sirigj says:

  Jeg stemmer på kunnskapsrike, rause, inspirerende og uredde Cecilie Thunem-Saanum.

  Hun deler informasjon og inspirasjon, gjerne med et skråblikk. Hun lytter og svarer, løfter fram andre gode stemmer, og byr på seg selv.

  Under fanen tidsbruk og kommunikasjon deler hun nyttige tips som mange har glede av.

  Hun fronter også initiativ, innovasjon og skaperkraft på Sørlandet, og er en meget viktig stemme i en landsdel preget av dårlig likestilling og lav kvinneandel i næringslivet.

 35. Martha says:

  Jeg måtte dele meg litt i poll og kommentarstemme, for å kunne stemme på begge mine kanditater, men min kommentarstemme må bare gå til Rutts Tankespinn og ME-nyheter.

  Når det gjelder ME-nyheter så er det ingen blogg over og ingen ved siden. Og samtidig er personen bak bloggen en utrolig flott jente!

  Som jeg skrev i nominasjonen: Hun oppdaterer bloggen med viktige nyheter av interesse for oss i sammee situasjon, og samtidig er hun selv en veldig raus person som byr på seg selv.
  Hun er kunnskapsrik og dyktig, har etterhvert tilegnet seg veldig mye kunnskap om det meste som har med sykdommen ME å gjøre. Og sin kunnskap og sine erfaringer gir hun videre til sine lesere. Hun er ellers p.t den beste og raskeste til å oppdatere bloggen med ny informasjon hentet fra kilder over hele verden.

  Bloggen fungerer som en “sentral” der alle ME-pas må innom flere ganger pr. dag for å lese nyheter og diskutere nyhetene som er kommet. Derfor er det også alltid liv og røre på bloggen hennes.
  Har du lest bloggen vet du at du er oppdatert på det aller siste som har skjedd. Og det er ikke lite som skjer, i perioder poster Rutt opptil flere innlegg pr dag.
  I tillegg er hun på FB, og sprer nyheter også der!

  Og jeg vil også nevne at hun har lyktes med å engasjere både NRK, politikere og helsemyndigheter for å fremme ME-saken. Hun har selv latt seg intervjue av NRK flere ganger, vært på trykk i tidsskrifter, hun har vært på Stortinget og snakket med ledende helsepolitikere og hun har ellers skrevet brev til ulike helsemyndigheter for å informere om ME-saken.
  Hun jobber rett og slett jevnt og trutt for å fremme ME-saken både på nett og IRL.

  Jeg er virkelig så takknemlig for alt arbeidet hun legger ned i både ME-saken og i bloggen. Det er en enorm styrke og innsatsvilje hun må hente frem, fordi hun selv også er syk.

  Rutt er min klare kanditat, for hun ER virkelig en superheltinne!! Hun yter der hun kan, og hun gir av sitt beste<3

 36. Heidi says:

  Min stemme går til Maria Gjerpe og hennes blogg Marias Metode.

  Hennes blogginnlegg skaper spennende debatter og diskusjoner som jeg har stor nytte av å følge. Dette var den første bloggen jeg begynte å følge, og er fortsatt den bloggen jeg får mest utbytte fra.

  Heidi

 37. Ed says:

  Min(e) stemme(r) går til Pernille Nylehn, en utdannet og praktiserende lege som utrettelig jobber mot kvakksalveri, også kjent under dagens betegnelse ‘alternativ medisin’. Hun er aktiv på bloggen sin, men også på andre blogger, i riksdekkende aviser og på tv. Som lege jobber hun ikke bare med å hjelpe de som allerede er syke, hun bidrar i tillegg aktivt med å forebygge helseskader ved å rette søkelyset mot sjarlataner som falselig forespeiler fysisk helbredelse. Hennes posisjon er sånt sett bra for alle, ikke minst for det åpenbart store antall av ME-pasienter. Jeg vil tippe at mange som lider av kroniske lidelser som ME blir lokket av ‘alternative helmestere’, som kynisk utnytter dem ved å love gull og grønne skoger i bytte mot penger.

 38. Lisbeth says:

  Min stemme går til Marias Metode for hennes evne til å spre kloke tanker og informasjon ispedd en god dose humor. Marias Metode er talentfull, skarp, varm og inkluderende i likhet med kvinnen bak bloggen. Det å formidle viktige tanker og saker på en forståelig og nær måte og samtidig være faglig etterrettelig og åpen for andres synspunkter er en kunst. Denne kunsten syns jeg Maria mestrer svært godt. Hun oser integritet og engasjement – en ekte superheltinne. Lisbeth:-)

 39. Jeg skal ikke betvile verdighetsinnholdet i begrunnelsesgrunnlagt for de enedlig nominerete, men når INGEN av de jeg nominerte er i finalen finner jeg, og mine mange fans, denne kåringe fullstendig meningsløs!

  For meg er det ekstremt uetisk å skulle bli tvinget til å stemme på, om jeg faktisk hadde villet stemme, en kandidat jeg ikke selv har nominert. Det ville være ett HÅN mot demokratiet!

  Følg med!

  • Iskwew says:

   Det er ingen som tvinges til å stemme i det hele tatt.

   • Det har jeg da heller ikke sagt!
    Jeg sier at OM jeg vil stemme SÅ tvenges jeg til å stemme på en kandidat jeg selv IKKE har foreslått, og dermed ikke finner å være den som er mest verdig å vinne!
    Er det demokratisk?

    Følg med!

    • Iskwew says:

     Muligens ikke slik du definerer det, men i hvert fall er det nå slik det er. Som sagt i nominasjonstråden skulle det velges ut 10.

    • kvinnekongen says:

     @SuperHildegunn:

     Som en av dine mange fans, kan jeg bare låne deg en skulder og be deg følge ditt eget råd: Følg med!!

 40. Synnøve Lien says:

  Min stemme går til Hasla sin blogg.

  Hun har slitt med ME i flere år. Det tok lang tid før hun fikk diagnose.

  Det norske helsevesen har ingen behandling for denne pasientgruppen.
  Hun har stått på for sine medpasienter.

  Hva skjer i det norske helsevesen når folk kan være syke i årevis uten å bli tatt på alvor.

  Min stemme går til HASLA

 41. Frida says:

  Marias Metode.

  Kombinasjonen realkompetanse og fagkomptanse er en uslåelig kombinasjon. Hun opplyser, nyanserer,motiverer og skaper debatt. Og hun sutrer ikke, selv om hun er pasient og lege.

  Bloggen er en viktig nyans.

 42. Inger Karin Lien says:

  “Hun er en helt, som bruker sosiale medier for å nå fram med informasjon om ME. Dette gjør hun på en kjempefin og lærerik måte! Hun skriver også om livet på landet og om det som skjer der på en svært humoristisk måte”

 43. Inger Karin Lien says:

  Stemmen min går altså til min superheltinne Kari Viken Olsen!!

 44. Linn Sjåfjell says:

  Jeg stemmer på Marias Metode. Den gir et spennende perspektiv ifht langtidssyke og den vanskelige sykdommen ME/CFS. Både som helsepersonell og som pasient. Det jeg liker best med denne bloggen er at den informerer uten “dramatikk”, men edruelig og forståelig. Den gir meg ny kunnskap, overblikk og dybde. Den er ikke ensidig og ser fra flere perspektiv. Jeg selv har ME og erfarer denne bloggens måte å få fram info og gode dialoger på; som rolig og oversiktlig. Noe som er svært godt for en ME syk som meg :)

 45. Drugis says:

  Jeg ville stemt på ME Rutt eller Marias Metode. (Går visst ikke an at begge stemmer fra hver vår PC når vi bruker samme trådløse nettverk) De to gjør virkelig en kjempeinnsats for ME-saken.

 46. Gsmil says:

  Jeg stemmer på Maria Gjerpe med Marias Metode!

  Hennes blogg med både brukererfaring og status som lege gjør bloggen unik. Den vil dermed nå et større publikum enn blogger med bare en av erfaringene. Maria uttrykker seg særdeles reflektert om vanskelige tema, og vil kunne oppleves som den reddende engel både for personer som har dårlige erfaringer i møter med helsevesenet, men også en reddende engel for helsearbeidere på leit etter kunnskap og erfaringer.

  Det varme humoristiske og lite selvhøytidlige styrker bloggen i sin helhet.

  Det at hun i tillegg blogger for legetidsskriftet, og i året 2010 dermed har fjernet anonymiseringen av seg selv og står fram som en ekte superheltinne Maria Gjerpe er godt nok i seg selv, for meg!

  Ingen over, – ingen ved siden.

  Grete

 47. Min stemme går til Maria Gjerpe. Hun er istand til å løfte debatten rundt ME/CFS opp, se tingene fra et høyere sted, men uten å miste kontakten med bakken og grasrota. Hun klarer det sjeldne å balansere ytterpunktene og gi gode og rause svar til alle parter og til begge kanter.

 48. Sylvi D. says:

  Min stemme går til Sigrun Tømmerås. Hun er en superheltinne fordi hun

  * stadig påpeker forhold til kan virke krenkende eller undertrykkende på andre,
  * våger å dele egne erfaringer for å understreke sine poenger,
  * har mot til sette spørsmålstegn ved mange av tatt-for-gitthetene i samfunnet generelt og innen helsevesenet spesielt,
  * gjør det på en engasjerende måte, og gjerne med et humoristisk/sarkastisk tilsnitt.

 49. Kirsti says:

  Vil benytte sjansen til å si at det er gode damer i denne kåringa. Hurraheioghopp til alle. Men.

  Min stemme går til Pernille Nylehn fordi det er viktig at noen sier fra om forsøk på humbug og svindel. Spesielt når det går på helsa, lommeboka -for ikke å snakke om livet- laus. At noen som er meget oppegående, grundig og har faglig bakgrunn tar tak i dette er svært prisverdig. Hun greier å ha to tanker i hodet på en gang og tunga rett i munnen. Hun tar troll, folk og fe på alvor og kan også være kritisk til egen bransje. Hun bidrar til folkeopplysning, rett og slett!

  Åsså er hun morsom. Attpåtil!

 50. Kristin says:

  Min stemme går til Kari Viken Olsen. Hun forteller om seg og sitt og deler av seg selv så godt det lar seg gjøre. Hun skriver godt og det er alltid en fryd å lese i bloggen hennes. :)

 51. AnnaTW says:

  Jeg gjentar min begrunnelse fra nominasjonen og stemmer på:

  Maria Gjerpe: Som skaper konstruktiv digital dialog mellom legestanden, helsearbeidere og pasienter, sprer god informasjon, deltar svært aktivt og er en positiv og profesjonell stemme i helsedebatten på nettet.

 52. Margit og Arvid Olsen says:

  Å lese Kari’s blogg, englerisneen.com, er alltid en glede. Glede når dagens emne er naturens under. Engasjerer når det er alvorlige og vonde emner. Ikke en dag uten Kari’s verden.

 53. Inger Johanne says:

  http://merutt.wordpress.com/ har vært veldig viktig for oss med ME/CFS dette siste året. Vi er inne i en viktig fase i vår sykdom. Mange av oss har testet positive for det nye retroviruset xmrv og vi kjemper hardt for at vi skal få riktig behandling for vår sykdom. Og http://merutt.wordpress.com/ fungerer som en plass som samler oss, vi får det siste av forskning og ME nyheter, og vi diskuterer aktivisme. Jeg er så glad at denne bloggen finnes.

 54. Benedikte says:

  Maria Gjerpe får min stemme.
  Hun har kompetanse både som lege og pasient. Hun greier å balansere og debatere og gir av sin kunskap og mestringsråd til både helsevesenet og oss pasienter. Hun greier også å balansere i denne jungelen av behandlingsråd vi med ME har i Norge idag.
  Bloggen hennes, er også humoristisk og lite selvhøytidlig i sin form, noe som styrker interessen for å lese det hun skriver.

 55. Tordis Kvisvik Viken says:

  Min stemme går til Kari Viken Olsen og hennes flotte blogg. Hun har en slik lun humor og god fortellerevne, det er frydefullt å følge bloggen hennes.
  Hun gir av seg selv og øser ut av sin kunnskap, om sin egen situasjon, om det å være kronisk syk og likevel ha et flott liv, om alt liv, om alle dyra og om alle de kunstneriske evnene hun innehar.Jeg har lært mye av å følge hennes blogg, har ledd mye og også fått tårer i øyekroken, og ikke minst frydet meg over alle de fantastisk flotte bildene……
  Kari er min Superheltinne i sosiale medier hvert år og hele året, og jeg håper at ho blir det for flest mulig i 2010. Lykke til!

 56. En stor stemme går til Maria Gjerpe – kunnskapsrik, flink med ord, har vide perspektiver og et brennende ønske om å gjøre en forskjell. Hun skaper resultater med sitt engasjement!

 57. Jorun says:

  Det er mange flotte kandidater, men min stemme går til Sigrun Tømmerås. Sigrun er en dame med meningers mot. En dame jeg har fått stor respekt for. Hun jobber iherdig og målbevist for å sette fokus på psykiatrien på flere felt i landet vårt.
  Engasjementet og nærheten til sine lesere/følgere er også stor.
  Dette er en dame jeg tar av meg hatten for og som fortjener å få tittelen Superheltinne.

 58. Bell4trix says:

  Jeg kunne stemt på alle i denne avstemningen, og i mine øyne er ALLE disse 10 superheltinner! (Og mange flere med dem!) All ære til dere som formidler så mye via bloggene (Twitter ol) deres. Det er fantastisk å kunne sitte hjemme å lese om både sorger og gleder, få gode tips/råd, få ny kunnskap via nyheter eller forskning ol, og se det store engasjementet for stort og smått.

  Å velge har ikke vært enkelt det er flere der som jeg er SÅ imponert over, men sånn er det jo…

  Mitt valg har falt på Cathrine Eide Westerby. Hun er et så varmt og flott menneske, som virkelig byr på seg selv! Jeg gleder meg til hvert nye blogginnlegg/Facebookstatus/Twittering og synes det er flott med en god blanding av både harde fakta og litt lett glamour, godt blandet med hverdagsbetraktninger og humor + + I tillegg oppdaterer hun ofte så det er stadig noe nytt å se og hun er flink å svare på kommentarer.

  Det er så koselig å få se kaken hun spiste til lunsj, eller den nyeste neglelakken. Og interessant å lese om ny forskning eller nyheter hun har funnet. Det er så mye som jeg aldri ville kommet over selv om jeg ikke leste bloggen hennes (og blogger forøvrig) Og jeg føler meg så heldig som har mulighet til å bare få alt servert på sølvfat.

  Cathrines blog er en av de første bloggene jeg startet å følge med på, og hun er mye av grunnen til at jeg ble så glad i å følge blogger, og hun er fortsatt en av dem jeg besøker mest. Cathrine er brennende engasjert i mye, hun har sterke meninger og står for dem. Hun er klok, snill og veldig generøs. Jeg synes hun er en enorm resurss og en veldig god representant for god bruk av sosiale media.

  <3

 59. Eva Midskog-Haldorsdatter says:

  Min stemme går til Kari Viken Olsen. Hun slutter aldri å forundre og begeistre! Med sine allsidige kunnskaper kombinert med fakta opplysninger om alvorlige tema, som sikkert har vært til stor hjelp for mange i samme situasjon. Også veldig morsomt å lese alle humoristiske bemerkninger til livets små og store hendelser, og kreative innspill hvor fantasien får utløp! Dessuten er hun jo en fremragende fotograf som greier å fange situasjoner som taler sin mening helt tydelig. Alltid spennende å se hva hun finner på!

 60. super says:

  Det er flere her som gjør en stor og viktig innsats. Stemmen min kunne godt ha gått til Sigrun. Eller til Pernille. Men det blir Kari som får den. Hun har en egen evne til å få frem både smil, latter og tårer hos meg. Hun er engasjert, klar, åpen, raus – og så bryr hun seg om folk. Og dyr. Og nisser. Og det er det som gjør henne til en verdig superheltinne for meg. At hun bryr seg om.

  Lykke til Kari!

 61. Gnisten says:

  Min stemme går til Pernille Nylehn. Det er fordi jeg med stigende forferdelse har fulgt med i New Age-fenomenet i 40 år, særlig alterna(t)iv medisin og “healing”-sektoren. Jeg har mer og mer undret meg over at medisinsk fagpersonell så sjelden tar til motmæle mot det stadig mer oppfinnsomme, stadig mer kunnskapsløse og stadig farligere kvakksalveriet som ser ut til å øke eksponentielt her i landet.

  Jeg vet at mange leger ser fryktelige resultater blant sine pasienter, men bare sjelden har de tid og krefter til å gå til ondets rot. Det gjør Pernille.

  Her kan dere se henne i det arbeidsantrekket jeg håper hun kan få etter denne kåringen: http://goo.gl/aR7Tm En superheltinne for vår tid!

 62. BA says:

  Stemme til Perpelle @Pernille Nyhlen for hvordan hun med faglig tyngde og gode argumenter slåss mot alternativindustrien.

 63. Tone says:

  Min stemme går til Maria Gjerpe.

  I kraft av sin utdannelse som lege og samtidig pasient, representerer hun linken mellom frisk-syk, lege-pasient, isolasjon-inkludering, på en måte som aldri tidligere har eksistert. Hun er rett og slett banebrytende i sitt arbeid som mikropolitikk blogger.

  Utallige syke ligger i hekkbølgen til Maria og lever på dragsuget. Vi snakker om veldig syke mennesker som tidligere har vært usynlig, mistrodd, stigmatisert og feildiagnostert. I tillegg er de ofte uten bekreftelse,støtte og hjelp fra helsevesenet. Det er lett å bli usynlig når man er noen av landets sykeste pasienter, uten mulighjet til å kjempe for seg selv. Det er lett for politikere å glemme de som ikke har en egen stemme.

  Maria Gjerpe er litt overalt for tiden. Hun blir sitert av politikere, deltar på Stortinget for å få de folkevalgte i tale, blir intervjuet av TV mm.
  Dette er langt ifra “bare” en ME-blogg. Denne bloggen angår oss alle med sine varierte tema med brodd. Ref. problematikken rundt blodbanken. La oss ikke forundre når det viser seg at Maria Gjerpe blir den som fikk politikere i Norge til å våkne når det gjelder blodbanken. At det er hennes fokus som ender opp med at ME-syke forbys å gi blod i dette landet. På lik linje med forbudet i mange land vi liker å sammenligne oss med.
  Hennes blogg er for deg som er frisk og som ønsker å forbli frisk, men også for deg som syk.
  Dette kan ende i medisinske historiebøker for fremtiden.

  Hun bedriver rett og slett lobbyvirksomhet og samfunnspolitikk.

  Man ber i denne kåringen om en lang begrunnelse for sin stemme. Vel, jeg vil anta at det stopper endel ME syke fra å stemme. Det er kjent at denne gruppen har nedsatt kognitiv tankegang. Det er for veldig mange ekstremt krevende å lese lange avsnitt, og bortimot umulig å skrive en velbegrunnet nominasjon.

  Jeg håper at dette blir vektlagt når stemmene og begrunnelsene skal telles.

 64. Pygmilla says:

  Jeg stemmer på Pernille Nylehn, hun er kunnskapsrik uten å bli uspiselig, pedagogisk uten å bli nedlatende. Dessuten gir hun seg ikke på tørre møkka, og virker fast i sin tro på at fornuften vil seire. Og dermed er hun et forbilde for oss alle, enten vi kommuniserer ved hjelp av nett eller lydbølger eller bokstaver på papir.

 65. Kari says:

  Oi – det har vært vanskelig å stemme denne gangen. Først vil jeg si tusen takk til alle som stemmer på meg. Tusen, tusen takk!!

  Så kommer min stemme etter mange, mange tankerunder. Først vil jeg si at alle kandidatene kunne fått min stemme, og alle fortjener det! Så når jeg nå stemmer på en, føles det nesten vondt å ikke kunne stemme på de andre. Men sånn er det :-).

  Stemmen min går til Gudrun. Hun er en verdig superheltinne i 2010. Et år da det har vært mye fokus på sykes rettigheter, på regelverk, på overvåkingsrettigheter hos NAV, sammenblanding av hva som er restlivsevne og restarbeidsevne og blant annet NAVs tolkninger av hva som er hva – har Gudrun gitt et ansikt til denne problematikken.

  Gudrun har gjort noe som jeg vet jeg måtte gått mange runder med meg selv for å ha turt å gjøre. Joda – NÅ hadde jeg kunne stått frem i media mot NAV. Når problematikken alt er belyst og jeg har rukket å tenke meg om. Men hvis jeg uten å ha vurdert problematikken først, hadde funnet et brev i posten med en mengde referanser til bloggen og beskjed om at jeg ikke fikk stønad fordi jeg blogget, tror jeg nok jeg hadde blitt redd og kanskje stum.

  Og nettopp det å bli stum er det verste som kan skje i disse dager da rettigheter til syke er under så stort politisk og byråkratisk press at legers uttalelser om det som er vesentlig, nemlig helsen, ikke engang teller. Det er så inderlig viktig at vi står frem når slikt skjer – så vi kan gi viktige bidrag til de endringer som skjer.

  Min stemme går derfor til Gudrun, sammen med min takk fordi hun har vært så modig – og sammen med min beundring for at hun har taklet dette slik hun har gjort.

  Jeg ønsker alle kandidatene lykke til!

  Med stor glad hilsen fra Kari som visstnok i dag skriver i Gro-stil nesten uten pustepause mellom setningene. Puuuuuhhh :-D

  • Undre says:

   *jeg <3 denne kommentaren fra Kari. jeg skulle ønske jeg hadde vært så velformulert sjøl!*

   (og selvsagt ikke til forkleinelse for noen av de andre kandidatene, dette er en samling damer med så mye bein i nesa at selv Lars Monsen blir mjuk)

 66. oegger says:

  Min stemme går til Hasla. Ho har vist ei eineståande ståpå vilje over fleire år sjølv om ho til tider har vore ganske sjuk.
  Hennar engasjement går i retning av at ho ynskjer ei betre utredning for denne pasientgruppa.
  Vonar du står på vidare; du er ein humørspreiar……………

 67. Beate says:

  Det er flere jeg ville ha stemt på her, og det kjennes nesten litt galt ut å skulle velge ut en – men det blir Maria for meg i år.

  Fordi hun, i likhet med flere her, har et prosjekt som går utover seg selv og sitt, hvor målet er et bedre Norge for oss alle. For meg er det essensen på en superhelt.

  At det blir Maria og ikke en av de andre av disse flotte handler om at hun så bevist bruker nettopp sosiale medier til å få dette til. Med alt fra nettverksbygging, bruk av forskjellige typer medier, både i form og innhold. Og også fordi hun planlegger å gå ennå bredere ut og eksperimentere og leke ennå bredere.

  Hun viser også hvordan man veldig raskt kan gå fra å “lukte på” å lage blogg til å benytte nettet til fulle.

 68. MariasMetode says:

  Min stemme går til Sigrun. Hun er alltid saklig i diskusjoner, er aktiv i kommunikasjon, behandler alle med samme respekt og tilstedeværelse, hun er svært kunnskapsrik, hever flagget, er uredd og dyktig. Som aktivist har hun gjort et utrettelig arbeid for å avmystifisere temaer som omhandler psykisk lidelse og pekt på det som henger skjevt og kanskje til og med har falt ut av rammen.

  Sigrun er en verdig Superheltinne! (Som jo alle i grunn er:-D)

 69. Tussaluso says:

  Argh! :-( Hvordan velge 1 blant alle disse???

  Birgitte Rønning! Eller Maria Gjerpe! Eller Cathrine Eide Westerby! Eller Hasla! Eller Kari Viken Olsen. Eller de andre bloggerene som sikkert også er dyktige, men som jeg ennå ikke har gjort meg kjent med.

  De bloggene jeg kjenner viser en utrettelige vilje og evne til å dele kunnskap og oppfordre til diskusjon om temaer som burde være viktig for alle uansett om en frisk eller syk. De står opp for det de mener er riktig og “taler Roma midt imot” med hver sin stil og språk. Å skulle velge en av disse som “best” går ikke. De er alle “best”.

  Når jeg likevel må trekke frem en enkelt så blir det ut fra de gode opplevelsene denne bloggen også gir meg. Bloggeren får meg til både å le og grine av hverdagsskildringer men kan også dele ut solide “penneslag” når hun opplever urettferdighet rundt seg og andre. Stemmen min går til Kari Viken Olsen.

 70. Trine Kvarenes says:

  Jeg vil stemme på HASLA, fordi hun har en flott blogg og fortjener en oppmuntring før jul.

  HASLA får min stemme.

 71. Wenche Høidal Husom says:

  Min stemme går til HASLA <3 Det at det så mange blogger om ME sier sitt om hvor mange som sliter med denne sykdommen og at det å blogge er noe meningsfyllt både for seg selv og for å dele sin kunnskap med andre. Hasla har slitt i mange år før hun fikk diagnosen ME. Hun gikk fra å være en kreativ fembarnsmor i et kunstneryrke til å bli sengeliggende. I bloggen sin skriver hun både om egne opplevelser og deler informasjon om forskning innen feltet. Det siste ståpåprosjektet til HASLA har vært rundt visningen av filmen "Få meg frisk" i Bergen nå i høst.

  Du er min helt!