Nominasjoner til Superheltinne i sosiale medier 2010

I år som i fjor ønsker vi å kåre en superheltinne i sosiale medier.  Bakgrunnen for kåringen er et ønske om å bidra til en synliggjøring av kvinner i sosiale medier. Sosiale medier er arenaer der kvinner deltar i større grad enn menn, og noen av disse fremhever seg som ledende aktører i sosiale medier i kraft av det de gjør og den de er.

Med sosiale medier mener vi Facebook, Twitter, YouTube og blogger, men sosiale medier krysset med tradisjonelle medier som TV, aviser, bøker og radio skaper likevel et større vingespenn og en synergi som er helt naturlig å verdsette.

Du kan nominere din superheltinne i sosiale medier.  Det er noen kriterier som skal være oppfylt for å nominere en kandidat:

 • Kandidaten deltar i dialogen i sosiale medier; ren pushing egen informasjon er ikke nok
 • Deltakelsen i sosiale medier bør være vedvarende
 • Kandidaten er generøs og deler informasjon og kunnskap
 • Kandidaten skaper aktivitet og får i gang interaksjon

Disse kriteriene er ikke en garanti for suksess og de er ikke utfyllende. De beskriver imidlertid personer som har forstått sosiale mediers premisser og natur og dermed har høstet beundring, heder og ære i de samme mediene.

 • Du kan nominere 3 kandidater, og nominasjoner mottas enten i denne tråden eller i kontaktskjemaet som du finner lenke til i toppmenyen
 • Du kan IKKE nominere på Twitter, Facebook eller andre steder, bare på http://superheltinner.net
 • Gode begrunnelser er ønskelig og kan gi ekstrapoeng til den nominerte
 • Fjorårets vinner kan ikke nomineres i år
 • Arrangørene av konkurransen, Kvinnekongen og Iskwew, kan ikke nomineres

Målet med nominasjonsrunden er å kjøre en avstemning blant de 10 som får flest nominasjoner.  Vinneren av denne avstemningen er Superheltinne i sosiale medier 2010.  Vi tar i mot nominasjoner til 3.desember 2010 kl. 12:00. Da stenges tråden for kommentarer.

PREMIE til Superheltinne i sosiale medier 2010

I år som i fjor er det laget en eksklusive premieplakat til vinneren.  I år er den laget av Kristin Kokkersvold fra Studio Netting.  Den ser slik ut:

Kristin sier dette om premieplakaten:

Kåring av superheltinner i sosiale medier er en knallgod idé.

Da Iskwew og Kvinnekongen spurte meg om å designe premieplakaten, svarte jeg kjapt: – så klart!

Plakaten viser en fighter på høye hæler, en tøff beauty-queen, en trigger happy hverdagsheltinne.

Disse nøkkelordene var referanser jeg jobbet ut i fra:

 • kunnskap, attitude, kjappe replikker og intellekt
 • Heltinner i sosiale medier trenger ikke vise ansikt for å ha en stemme

Lykke til!

Hilsen Kvinnekongen og Iskwew

Nominasjonstråden er nå stengt.

Del posten:

Kommentarer (183)

Trackback URL | Kommentarer RSS Feed

 1. Jorunn says:

  Jeg vil gjerne nominere Liv Marie Schou (http://twitter.com/#!/livmarieschou), som er en foregangsperson i å ta i bruk sosiale medier i undervisning og dele av sine erfaringer. (Se http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3704848.ece)

 2. Iskwew says:

  Jeg vil nominere:

  Cathrine Eide Westerby – som har bidratt veldig til at ME-saken er satt på agendaen, og som er en durkdreven bruker av sosiale medier på den måten de skal brukes. Jeg kom til at jeg måtte velge en av de mange som står på barrikadene om dette i sosiale medier, og det ble Cathrine. Men jeg kunne ha nominert mange flere.

  Sølvi Suongir – hun skriver mye om sosiale medier, og er veldig god til å dele interessante ting. Om du skal ha saklig informasjon og innsikt om sosiale medier er bloggen hennes stedet å besøke.

  Sigrun Tømmerås – hun er en hvileløs aktivist innen psykisk helse spesialist og står på det sårbare menneskets side i alle sammenhenger. Hun er aktiv på blogg og twitter og deltar dessuten i stor grad som foredragsholder og skribent i tradisjonelle medier. Hun er opptatt av ytringsfrihet og personvern.

 3. Liv says:

  Jeg vil nominere Cecilie Thunem-Saanum, twitter-queen og landets første kontornomade. Ceclie deler generøst av sine egenkomponerte visdomsord som handler om hvordan vi kan bli mer “tidvise” i vår tidsbruk. Hennes motto: “Gjør mer av det du tror på. Tro mer på det du gjør”
  Se twitterprofil CecilieTS – eksempler #Tidsbruk
  Hun holder kurs og foredrag om kommunikasjon og tidsbruk gjennom sitt firma CTS Setting (www.cts-setting.no). Hun oppfyller Superheltinnens krav: er full av kunnskap, attitude, har kjappe replikker og et glitrende sosiale-medier-intellekt!

 4. StineCamilla says:

  Jeg nominerer:

  Sesilie Urkegjerde Halland for fremragende bruk av sosiale medier både som privatperson og i jobben for Revmatikerforbundet.

  Ine T. Gransæter for å være manifestasjonen av “kunnskap, attitude, kjappe replikker og intellekt” ;-)

 5. Jeg nominerer herved Marie Nord for http://www.dagensoutfit.co og notre.co fordi hun for det første har laget den første felles Dagens Outfit bloggen her i Norge og har samlet alle bloggerne på ett sted. Hun har klart det ingen andre har klart. I tillegg har hun lagd sin egen bloggportal (notre.co).
  Denne jenta er fire!

 6. Iskwew says:

  Mottatt nominasjon på mail 1:

  @anneviken
  Begrunnelse unødvendig

  og

  @plingerling
  eller Inger Lise G. Widerøe som hun heter. Hun er aktiv i #GGDO, twitrer faglig sterkt, jobber i Avinor og vinner priser: http://events.esri.com/uc/2010/sag/list/?fa=Detail&SID=1158
  Hun er flink, sosial og eier en iPad:)

 7. Jeg nominerer Heidi Helene Sveen (@HvaHunSa) som har etablert seg som en sterk debattant innen og av sosiale medier, jfr. seneste debatt om bloggplakat.

 8. Nominerer:
  @henriettehedlov og @ingeborgv – flinke og faglige. Deler av sin kunnskap innen digitale og sosiale medier.

  @mammadamen – meget aktiv innenfor sosiale medier, utrolig variert og bra blogg.

 9. tb says:

  jeg nominerer:
  – fr.martinsen (http://froemartinsen.blogspot.com/) for intelligente, allsidige ikke-tabloide bidrag til allmenn forståelse, og glede
  – Iskwew (http://iskwew.com/blogg/). for saklighet, humor, sterke meninger som til og med kan overraske
  – Virrvarr/Ida Jackson(http://www.virrvarr.net/blog/) begrunnelse er vel ikke nødvendig?

 10. tb says:

  … og min nominerte nr. 2 kan oppfattes som en protest mot en regel jeg mener er dum og unødvendig og direkte usaklig! Tvers gjennom lov til seier! Ikke gjør som mora di sier! Jeg opprettholder min nominasjon av iskwew!

 11. Iskwew says:

  :D Du er alt for snill. Men arrangørene er veldig strikte på at reglene følges!

 12. Jeg vil nominere Beate Sørum (@beatesorum) som har et sterkt personlig og faglig engasjement i sosiale medier. Hun har gjort en strålende jobb med Kreftforeningen i sosiale medier. Jeg vil også trekke frem hennes glitrende blogginnlegg som viser god faglig innsikt i sosiale medier og har vært nyttige for mange.

  Jeg vil også nominere Cecilie Thunem-Saanum (@CecilieTS). Her slutter jeg meg bare til den gode begrunnelsen til Liv litt lenger oppe her.

 13. Jeg vil nominere Virrvarr aka Ida Jackson fordi hun er tydelig, kunnskapsrik, gøyal, raus og passe sprø. Det finnes mange andre gode kandidater, men Virrvarr er min favoritt.

 14. Gunn Beate says:

  Jeg vil nominere den selvskrevne Astrid Valen-Utvik.

  Det siste året har hun gått fra idé om å starte for seg selv innen sosiale medier, til å faktisk gjennomføre. Greit, det er det kanskje mange som gjør, men få har slik suksess som Astrid. I løpet av et knapt år (rett meg hvis jeg har dårlig tidssans) har hun altså fått en idé, utviklet den, satt ord på den, fått et firma på bena, skaffet seg kunder og hatt så stor suksess at ektemannen nå også har hundre prosent stilling i firmaet Valen-Utvik, populært kalt VU. Firmaet selger kunnskap, erfaringer og guiding innen sosiale medier.

  Ikke bare jobber Astrid Valen-Utvik i og med sosiale medier, noe som før kun var en hobby – hun har brukt sosiale medier i idéprosessen, snakket med nettverket i alle kanaler, både i utviklingsperioden og underveis i arbeidet. Nå deler hun rundhåndet med sine erfaringer og kunnskap til andre som er i lignende situasjon som seg. Hun fanger opp hendelser i sosiale medier og deler det hun finner og lærer med andre interesserte.

  Med kunder som Nille, Home&Cottage, Pukka, Eos og OfficeTeam har hun skapt seg et levebrød av sosiale medier. Jeg heier på kunnskapsrike jenter som tør, satser – og som kommer ut av den tøffe oppstartstiden med hodet over vannet og vel så det. I tillegg er Astrid mor til tre, og jeg blir på min side fryktelig glad for å se at hun mestrer alle delene av livet som selvstendig næringsdrivende småbarnsmamma.

 15. Den første av mine tre nominasjoner går soleklart til Maria Gjerpe – bloggeren som står bak Marias Metode (http://mariasmetode.wordpress.com/) og er på Twitter som @mariasmetode.

  Maria utvider våre horisonter både når det gjelder ME, men også i andre og mer allmenne spørsmål som verdighet, livsmestring og langvarig sykdom – temaer som på en eller annen måte berører veldig mange.

  Hun er fremragende på å skape dialog og gå dypere inn i spørsmål som reises, og er både med sin private blogg og sin blogging på Tidsskriftet en brobygger mellom pasienter og helsepersonell. Samtidig evner hun også å ta dette over i det hun kaller “mikropolitikk”, og har brukt sitt nettverk og sin tilstedeværelse i sosiale medier både til å få politikere i tale og engasjere mange rundt seg.

 16. Sigrun says:

  Jeg nominerer

  – Victoria Edwards
  Dyktig skribent med sterkt sosialt engasjement, som vil at alle typer stemmer skal få slippe til:
  http://www.vicblogg.net/?p=1552
  Hun opprettet Psykiskbloggen, der brukere, pårørende, fagfolk, politikere m.m. kan skriver innlegg om psykisk helse, og har nå en Nav-blogg fordi hun skriver bok om Nav (fra de ansattes perspektiv). Redaksjonsmedlem i Tidsskrift for psykisk helsearbeid.

  – Maria Gjerpe: http://mariasmetode.wordpress.com/
  Lege og pasient Maria blogger innlevende og informativt, og er en kjempesosial nettbruker som alltid er i dialog med blogglesere og medtvitrere. Skriver også i Legetidsskriftets blogg.

  – Anne Grethe Klunderud http://twitter.com/koffertliv
  Har en reiseblogg, siden hun som leder i foreningen Mental Helse stadig er på reise. På Twitter deler hun villig lenker om nyttige tips og råd, om arrangementer og – selvsagt – om psykisk helse. Diskuterer gjerne, presenterer seg som “stor i munnen og klar i talen”. Har mye medieerfaring som landsleder. Utdannet sosiolog.

  (Iskwew: Tusen takk, men det er nok dårlig med foredragene mine, siden jeg er så pass utmattet at jeg må takke nei når noen spør. Til gjengjeld skriver jeg altså en del, blant annet var jeg gjesteskribent i Psykologforeningens tidsskrft forrige måned (en journalist der hadde oppdaget bloggen min), og det er jeg som driver bloggen til Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid og har fått foreningen på Tvitter.)

 17. md says:

  Jeg vil nominere:

  Sigrun Tømmerås: Uredd psykisk helse-aktivist som tør der andre tier om overgrep.

  MariasMetode: Gir mye av seg selv, blogger bra og informativt om ME, forhold lege-pasient og m.m.

  (Skulle gjerne gitt en stemme til Iskwew også, som rett og slett har en knakende bra blogg.)

 18. AnnaTW says:

  Jeg nominerer:

  Sigrun Tømmerås: som klarer å balansere sak og person i sosiale medier, utrettelig sprer god informasjon og kjemper for en viktig sak som de fleste ikke våger å prate om.

  Ida Jackson: Som fronter jenter i sosiale medier, er bevisst og konsekvent på hvordan hun prater om hva, driver en kjempebra blogg som er både personlig og samfunnsengasjert, deltar aktivt i debatten om sosiale media og deler det hun vet med andre.

  Maria Gjerpe: Som skaper konstruktiv digital dialog mellom legestanden, helsearbeidere og pasienter, sprer god informasjon, deltar svært aktivt og er en positiv og profesjonell stemme i helsedebatten på nettet.

 19. Jeg vil gjerne nominere Ida Aalen som jeg syns er utrolig flink og reflektert om og i nye medier, og dessuten min kjære kollega Astrid Meland som blogger, twitrer og facebooker men ikke minst har bedrevet innovativ nettjournalistikk i dialog med leserne i mange år.

 20. Men hvor stemmer man da (på Liv Marie :)?

 21. Peder Aas says:

  Jeg nominerer ingen. Menn er best.

 22. Anne-Marie says:

  Jeg vil nominere følgende flotte damer:

  @sesilie For sitt engasjement for revamtiker forbundet, sitt personlige enasjement for å driver #treningsuka videre og alt det hun ellers bidrar med.

  @mariasmetode For sitt engasjement om helse Norge. Hun bidrar til konstruktive dialoger og diskusjoner samtidig som hun er med på det personligeplanet. En flott dame!

  @CecilieTS For fokus på #tidsbruk både profesjonelt og privat. Vår første kontornomade som flittig deler sin erfaringer. Beundringsverdig!

  Tre flotte damer som fortjener oppmerksomhet!

  Hilsen @frk_cava

 23. kristin says:

  Jeg stiller meg bak mange av de tidligere nevnte, og trekker særlig frem Ida Jackson/virrvarr for hennes bok og formidlingsevne utenom bloggverdenen. Dessuten gjør Astrid Valen-Utvik et veldig bra arbeid.

  Jeg vil også nominere Inger Merete Hobbelstad (@inger_merete og ingermerete.blogg.no), anmelder i Dagbladet som legger ut tingene sine på bloggen og fortsetter å diskutere i kommentarfelt og på twitter. Forbilledlig forbilde for kulturjournalister!

 24. trinep says:

  Liv Marie – for hennes innsats for bruk av sosiale medier i opplæring. Se forøvrig tidligere begrunnelse av Jorunn.

 25. Iskwew says:

  Fint om dere skriver fullt navn eller nick – ellers blir det vanskelig for oss å vite hvem det er. Om vi ikke enkelt skjønner hvem det er snakk om, vil vi måtte forkaste nominasjonen. Vi setter pris på å få lenker til et relevant nettsted/navn kandidaten har også.

 26. Rockette says:

  Jeg har lyst å nominere tre som gjør mer enn sin skjerv for menneskeheten: @Sigrun_ @vicblogg og @mariasmetode

  U go grrls! ♛♛♛

 27. Rockette says:

  PS: jeg hadde tenkt å skrive noe veldig smart om menneskebygging i disse nettverksbyggingstider, men så smart er jeg visst ikke i dag. Håper likevel nominasjonen av de tre flotte, engasjerte damene er selvforklarende

  :-)

 28. Jeg nominerer:

  Sigrun Tømmerås: for hennes uredde og utrettelige kamp mot overgrep og for menneskeverdet.

  Maria Gjerpe (Mariasmetode): for hennes engasjement innen helse. Kunnskapsrik og talefør.

  Beate Larsen Eiklid (Beatesrasteplass) for hennes utrettelige kamp for ME-syke. En tydelig stemme.

 29. Trips & Tics says:

  Jeg nominerer Maria Gjerpe og Cathrine Eide Westerby, av samme grunner som allerede er nevnt flere ganger! :)

 30. AstridVU says:

  Aller først må jeg si tusen hjertelig takk til fine Gunn-Beate for alle de fantastiske ordene! Det var tåre-i-øyekroken-fremkallenede for min del og så uendelig langt utenfor det jeg noen sinne ville drømt om!

  Så vil jeg si tusen takk til Kristin! Jeg er fortsatt der at jeg blir overrasket over at folk følger med på, engasjerer seg i eller registrerer det jeg holder på med. Særlig når det kommer fra “ringrever” som har vært i dette miljøet fra lenge før jeg begynte – og som jeg slettes ikke visst at jeg eksisterte engang. Takk!

  ———–

  Over til min nominasjoner;

  1) At Ida Jackson aka Virrvarr burde nomineres (og vinne hele greia!), er intet mindre enn rett og rimelig, mener nå jeg. Hun flytter grenser, drar nettverden over i “den andre verden” og bygger ned grenser, informerer og underholder. Bloggen hennes er informativ, morsom og ærlig. Hun har skrevet to bøker (og jeg gleder meg til å lese den siste!), har holdt på lenger enn lengst og er tydelig i sin kommunikasjon. Jeg heier på Ida!

  2) En annen som hører med i dette fine kommentarfeltet (for en gjeng med fine folk!), er Kristin Oudmayer aka Vrangest. Hun bruker sosiale medier på en god, informativ og varm måte. Hun når ut til mange, er opptatt av Den Ene og hver og en av oss – og gjør nok en strålende innsats for UNICEF. Heier på Kristin også jeg!

  3) Og den siste av de tre jeg får lov til å nominere (jeg kunne trukket frem mange!), er Nina Nordbø aka ninanord. Hennes innsats for #GGDO, hennes informative tips om artikler, hennes innsats i NRK og rett og slett fordi jeg synes hun kommer med så mange glupe artikler, tips og blogginnlegg.

  Men som nevnt, jeg kunne trukket frem mange, mange flere. Er spent på resten av nomineringsprosessen og må bare skynde meg å takke Kvinnekongen og Iskwew for initiativet og at de gjennomfører dette!

 31. Undre says:

  Ojoj. Det var da litt av noen strenge krav dere har stilt, Isk og Kvinnekongen!

  Men jeg har lett i blogglistene mine og kommet fram til en verdig nominert, nemlig Guðrún Jóna:

  http://www.hodetmitt.no/

  Jeg bøyer meg i støvet for at hun turte å gå til media og ellers har vært åpen om psykisk helse og vært en god bloggambassadør, og ikke minst for måten hun i etterkant har taklet nettroll og annet skrømt. Jeg lurker jo rundt i veldig mange blogger, og jeg har også sett at hun er et viktig bindeledd mellom en rekke bloggere som befinner seg litt utenfor det miljøet Kvinnekongen, Iskwew og Undretegnede har for vane å frekventere.

  Så: Go Gudrun!!!

 32. Undre says:

  Huh? Forsvant jeg i spamfilteret?

 33. plosiv says:

  Har egentlig mange nominasjoner i hodet, men et sted må man begynne.
  Vil nominere @ziarah (http://twitter.com/ziarah), både på grunn av tvitringene hennes og på grunn av bloggen: http://idadah.blogspot.com/
  Liker veldig mye ved henne, men spesielt godt liker jeg at hun er god på å rose andre, omsorgsfull og deltar i samtaler om både viktige og uviktige ting.

 34. leser says:

  Jeg nominerer Sigrun Tømmerås
  En superheltinne i hele sin digitale fremferd gjennom år

 35. Victoria says:

  Aller først, tusen takk for nominasjon – det varmer veldig og gleder stort! I løpet av dagen har jeg fulgt med på kommentarer her, og jeg er veldig enig med de som mener det er mange gode kandidater å ta av her!

  Jeg nominerer:

  Sigrun Tømmerås.
  Det er så mange grunner til det, jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. Engasjementet og utholdenheten gjennom så lang tid er fantastisk. Kampen for barns rettigheter, at hun er sint på systemer som ikke virker, på mennesker som utsetter andre for vondt. Jeg liker den skarpe pennen hennes, samtidig som jeg noen ganger tar meg i å le høyt av de ironiske og satiriske tekstene som publiseres innimellom.

  Noe av det som virkelig imponerer meg med Sigrun, og som jeg bare er blitt mer og mer bevisst på den siste tiden, er at det går an å være uenig om sak uten at det blir noe personlig anliggende. Slik er det rett og slett ikke så mange som er.

  Jeg nominerer også:
  Kristin Oudmayer.
  Kristin er varm, raus og fantastisk. Jeg tar meg selv i, veldig ofte, å snakke OM Kristin i ulike settinger. Jeg er så imponert over engasjementet hun har, og på hvilken måte hun klarer å få gitt engasjementet videre – og dét er viktig, tenk så mye mer man får til når man er sammen om noe. Kristin er personlig på en sjelden måte på nett. Uansett om hun vinner dette eller ei, så ER jo Kristin en superheltinne. Måten hun lagde mobbeboka, hvordan hun har spredd ordet om Den ene (Jeg tror nok UNICEF er veldig glade for at de ansatte henne!) – det er så forbilledlig. Go Kristin!

  Min siste nominasjon går til:
  Christine Rosenquist.
  Hun var en kollega av meg da jeg jobbet i Rådet for psykisk helse. Hun er tilstede på Facebook på så mange måter, både når det gjelder personlige kommentarer og diskusjoner om psykisk helse og sosiale/samfunnsmessige forhold. Christine er en fantastisk skribent, når hun skriver på Rådets blogg er det vel verdt å stoppe opp for å lese. Hun har ofte ganske så andre vinklinger på mye enn jeg i utgangspunktet hadde tenkt selv, og jeg er så fascinert av den måten hun er klok på. Jeg føler jeg blir smartere hver gang jeg har snakket med Christine.
  Dessuten synes jeg det er veldig kult når såpass voksne damer er så engasjerte på nett, det varmer i sjela :-)

  Lykke til alle sammen!

 36. annetten says:

  Jeg vil gjerne nominere allmennlegen Pernille Nylehn, for hennes utrettelige arbeid på egen blogg, kommentarfelter, tidsskrifter og sikkert også i flere fora for å ta den utakknemlige jobben det er å på en grundig og vitenskapelig måte tilbakevise de mange hårreisende påstandene enkelte alternativpraktikere får seg til å komme med. Dessuten er hun morsom.

  http://perpelle.wordpress.com/

 37. Kaffedamen says:

  Jeg syns det er veldig mange verdige stemmer der ute, men har valgt ut disse:

  1. Anna Tostrup Worsley for fantastisk bidrag til smertepasienter via http://365painfreedays.blogspot.com/. Hun setter fokus på løsninger og muligheter, og gir samtidig pårørende og andre en viss forståelse for hva kronisk smerte handler om og gjør med en i hverdagen.

  2. Kristine Getz for åpenhet, undring og informasjon om spiseforstyrrelser. Hun deltar aktivt og omsorgsfullt i bloggsfæren, og har blitt en synlig talskvinne for spiseforstyrrede i både Dagbladet og Aftenposten. Hun er personlig, positiv og konstruktiv i sine innspill både på bloggen og i kommentarer til andre. http://dinosau.blogspot.com/

  3. Maria Gjerpe for faglige og personlige innspill om ME og lignende sykdommer. En viktig og aktiv stemme i sosiale medier. http://mariasmetode.wordpress.com/

 38. hjemmeistua says:

  Jeg vil nominere Maria Gjerpe, som skriver på http://mariasmetode.wordpress.com

  Årsak til nominasjon: Maria skriver både veldig bra og engasjerer seg “above and beyond”. Hun står i fronten for så mange av oss som ikke makter selv. Dette står det respekt av, spesielt når man er syk selv. Jeg kunne sagt så mye om Maria, men nøyer meg med å si at hun er en herlig person som virkelig fortjener denne oppmerksomheten.

 39. jojjavgb.no says:

  Jeg vil gjerne nominere Lothiane( http://lothiane.wordpress.com/ ) Hun var uten om Mariametoden den første ME bloggen jeg leste og fikk meg til å føle meg mindre ensom i MEverden.

  Mariametoden fordi hun var den første som gav meg håp om at det umulige er mulig.

  Den tredje og siste Seriendipitycat fordi hun gjør en fantastisk jobb med å spre informasjon, og rette info som er feil, det settes utrolig stor pris på..

 40. Inger Johanne says:

  Hei.

  Jeg vil gjerne nominere http://merutt.wordpress.com/

  Denne bloggen server oss hver dag det nyeste innenfor forskning og debatt for oss med ME/CFS. Hennes kommentarsider bidrar også til debatt og ikke minst gir oss alle en plass hvor vi kan diskutere og finne strategier for aktivisme.
  Merutt er absolutt en superheltinne.

 41. Anne-Cath Rodriguez says:

  Jeg vil også gjerne ha Rutts tankespinn (http://merutt.wordpress.com/) på nominasjonslista, av samme grunner som Inger Johanne beskriver.

 42. Maria Gjerpe på http://mariasmetode.wordpress.com/ er allerede nominert, men en god ting kan ikke gjentaes for ofte.

  Hege på http://livetleker.wordpress.com/ er en selvskrevet kandidat. Hun skriver godt, hun bruker bloggen som oppmuntring for sine elever og ikke minst har hun humor i alvoret hun forteller om

  Somalieren på http://smagalsomalier.wordpress.com/ har med bloggen sin Bak rosa burkaer og gule mullahskjegg gitt unge muslimske kvinner en stemme. Hennes lavmælte gjennomtenkte ord om hvorfor hun er muslim og hvorfor hun har noe å tilføre vårt samfunn gir grobunn for gode samtaler i cyberspace mellom muslimer og andre tenkende mennesker. Det er en innsats hun skal ha honnør og respekt for.

  En tredje som også har gitt en stemme til mennesker med utfordringer i samfunnet er Anja på bloggen http://anjaunlimited.blogspot.com/
  Hun er ikke like lavmælt som Somalieren, men hun har med sine dikt og sine betraktninger på livet gitt mange noe de ikke visste de trengte.

  Kamelryttersken postet sist “Fem grunner til at hun ikke er en fare for sine omgivelser” http://karavanseraiet.no/?p=1536

  • Iskwew says:

   Da tok jeg de tre siste som din nominasjon, Kamelryttersken, altså ikke Maria Gjerpe. Du kan bare nominere 3 stykker.

 43. CecilieTS says:

  Jeg savner et navn blandt alle de dyktige damene som er nominert, og nominerer herved Bente Myhre Haast (@skribente på Twitter).

  Hun er en ener i sin kommunikasjon:
  Har en tydelig profil, klar tale, og får mange med i dialog og diskusjon.

  Bente formidler kunnskap innenfor sine “fyrtårn-saker”, og er dessuten en meget habil kommunikatør. Hun igangsetter ofte debatt, og hun deltar i diskusjoner andre starter. Hun opplyser og poster informative lenker.
  “@Skribente” våger å stå for det hun mener, og hun er ydmyk om hun skulle ta feil. Hun deler, informerer, mener, spør og gir tilbakemelding. Tydeligere tale skal man lete lenge etter.

  -Så får det heller være, at hun igår kveld bifalt en flåsete kommentar om Superheltinner. ; ) Bente hører til blandt dem som setter agenda. Hun lytter og blir lyttet til.

  Flere nominasjoner av andre dyktige kommunikatører kommer fra meg senere.

 44. Gudrun Jona says:

  Tusen hjertelig takk for nominasjon! Det setter jeg så utrolig stor pris på. Mange, mange verdige vinnere her – og synes det er så kjekt at det blir delt ut en sånn “pris” til folk som fortjener det!
  :)

 45. Solgløtt says:

  merutt og mariasmetode, å di
  8)

 46. Elisabeth says:

  Jeg vil nominere Hege Haugvik. Hun blogger ærlig, tankevekkende og
  relevant om innvandring og integrering: http://ohlalacestlavie.wordpress.com

 47. Laila says:

  Jeg vil nominere Gudrun Jona,på akkurat samme grunnlag som “Undre” over her.

  http://www.hodetmitt.no/

  Du har pokker meg hatt en hardt omgang i NAV-saken din Gudrun,men du har jaggu meg landa med begge bena på jorda også! Stå på videre søte deg :)

 48. Catalyzator says:

  1.nominasjon: MariasMetode: http://mariasmetode.wordpress.com/
  for hennes utrettelige kamp både som lege og passient kombinert med en ubeskrivelig omsorg for alle sine lesere og demokratiske ballanse i kommentarfeltet :)

  2.nominasjon: Serendipitycat: http://www.serendipitycat.no/
  for hennes kombinasjon av halveis å fremstå som en rosa glamblogger samtidig som hun presenterer sitt eget liv og sliter med sykdom og daglilivets realiteter.

  3.nominasjon: Kamelryttersken: http://karavanseraiet.no/
  for hennes taktfulle måte å servere vekkende tenking kombinert med en tro på livet som godt uansett hva erfaringene ofte forsøker å motbevise :)

 49. Perle says:

  Jeg vil nominere Marias metode. For en informativ og engasjerende blogg som gir kunnskap og håp til en gruppe mennesker (me pasienter) som ikke selv har ressurser til å skaffe seg samme informasjon. Hun bidrar også til å opplyse offentligheten om de utfordringer pasienter møter i fht helsevesenet generelt og som me pasienter spesielt. Det er svært liten kunnskap om ME i det norske helsevesenet og gjennom denne bloggen gir Marias Metode viktig informasjon som kan være med på å hjelpe mennesker til bedre helse.

 50. austen says:

  Nominerer
  Laila: laipai.wordpress.com
  Karianne: mammadamen.com

 51. Katrine says:

  Nominerer Gudrun – http://www.hodetmitt.no.

  Hun forjener det virkelig!

 52. Vilja says:

  Jeg vil også nominere Gudrun Jona. En kandidat som virkelig fortjener og er verdig å vinne.

  http://www.hodetmitt.no

 53. Tone says:

  Jeg ser at hun er nominert før, men Guðrún Jóna kan virkelig ikke nevnes for mange ganger i denne sammenhengen:)

 54. astrid says:

  Jeg vil nominere Rutt
  http://merutt.wordpress.com/

  Mariasmetode
  http://mariasmetode.wordpress.com/

  hasla
  http://hasla.wordpress.com/

  Fordi dette er de 3 beste bloggene som oppdaterer og informerer om sykdommen ME.

  • Wenche Høidal Husom says:

   Hasla gjør en imponerende innsats i å informere om ME og den utrettelige kampen om det å bli forstått og respektert for at dette er en sykdom man har. Jeg beundrer deg <3

   http://hasla.wordpress.com/

 55. Jeg stemmer på Gudrun! Hun fortjener det virkelig!

 56. Frida says:

  Marias Metode. Trenger ikke flere begrunnelser enn de som allerede har kommet.

 57. Maja Piraja says:

  Jeg stemmer på hodetmitt.no, Virrvarr.net og Kristin Oudmayer (Vrangest) :)

 58. Ida Aalen says:

  Jeg vil nominere Oda Rygh og Julie R Andersen.
  Rett og slett fordi de begge to oppfyller kriteriene gitt ovenfor veldig godt:
  Kandidaten deltar i dialogen i sosiale medier (og nye også – blogging, twitring og deltagelse i debatter o.l.)
  Deltakelsen i sosiale medier bør være vedvarende (check!)
  Kandidaten er generøs og deler informasjon og kunnskap (check!)
  Kandidaten skaper aktivitet og får i gang interaksjon (check!)

 59. plosiv says:

  Jeg vil også nominere @foolen (http://twitter.com/foolen). Hun kaller seg for Petrine, er en inspirasjon for andre lærere, og jeg synes ikke hun får nok cred for det fine sosiale medie-mennesket hun er.
  Petrine deltar i dialog, dialogen er vedvarende, hun er generøs og deler kunnskap og hun skaper aktivitet. Check!
  Petrine blogger på http://lovefool.org/. :)

  • Petrine says:

   Tusen takk, fine deg.

   jeg har nok dog lite å skryte av i forhold til en del av navnene på denne listen. Flotte damer alle sammen, som alle fortjener å vinne.

 60. Beate Sørum says:

  Først og fremst, tusen takk til @sesilie for en meget hyggelig nominasjon – takk for fine ord:)

  Jeg vil gjerne nominere Eva Høili (@evahoili). Eva er en av få politikere som klarer kunsttykket å være tilstede fullt og helt i sosiale medier. Hun lar oss bli kjent med både politikeren og personen Eva, og sånn sett står hennes politiske meninger mye sterkere, og troverdigheten hennes blir mye høyere. Hun er ikke redd for å vise oss hele spekteret fra banale hverdagsting til politiske meninger, og hun deltar i debatt og samtale. Det synes jeg fortjener ros – hun er et stjerneeksempel for andre politikere!

  • eva høili says:

   Dette var stas, tusen takk, for gode og varmende ord, jeg håper det er sant, og jeg skal fortsette forsøke å leve oppå til det.
   Jeg synes sosiale medier først og fremst er morsomt, men det er på en måte bonusen ved å være her. Det er informativt, nyttig og til og med lærerikt.

 61. Kristin C. says:

  Jeg vil også nominere Pernille Nylehn (perpelle.wordpress.com), av samme grunner som nevnt over. Hun er en fagperson som kan informere om de viktige tingene på en veldig forståelig og ordentlig måte, samtidig som hun underholder.

 62. ziarah says:

  At ingen har nominert @plosiv ennå er jo utrolig. Tenkte jeg skulle gjøre noe med det!

  Hun deltar aktivt på Twitter, deler av seg selv uten å gå over i det selvutleverende, har flust av tutorials på bloggen sin for hvordan man kan få til ting i sosiale medier, og hun gjør det hele uten å fremstå som verken belærende eller nedsettende. Snarere er hun morsom og omtenksom. Hun vet å bruke Twitter som et verktøy og lager bl.a. gode blogginnlegg av samtalene hun har der. I 2010 har hun også tatt steget fra lærerjobben til selvstendig næringsdrivende i bedrifta Medialight som jobber med sosiale medier.

  http://twitter.com/plosiv
  http://www.plosiv.net/

 63. Mammadamen says:

  Hei,

  først må jeg si at jeg synes dette er et strålende tiltak. Det er en fin måte å vise hvor mange flotte kvinner som deltar i sosiale medier, og ikke minst hvor mye viktig de får til gjennom bruk av sosiale medier. Å velge ut tre er ikke lett, men her er mine favorittsuperheltinner:

  Den første superheltinnen jeg vil nominere er Hanne som skriver bloggen http://imitthjerte.wordpress.com/ om å komme seg etter seksuelle overgrep. Hun gjør så mye fantastisk for andre ved å sette ord på det vonde hun selv har opplevd. Hun skriver fantastisk godt og ærlig. Og jeg synes hun er ei utrolig sterk og modig dame. Hanne er en virkelig superheltinne.

  Og så vil jeg nominere Line Konstali. Line har de siste årene vært pådriver og igangsetter for flere feminist- og kvinnefora i sosiale medier og på grasrotnivå. Hun har skrevet boka Ikke bare mamma om fordommer og utfordringer ved å være ung mamma. Og hun er en viktig stemme i dagens feministdebatt, både i sosiale og tradisjonelle medier, og både generelt og fordi hun tar til orde for unge mammaer. Line er forøvrig en dame med mange jern i ilden. Hun er også grunder og kvinnen bak blant annet portalen http://aktiviteterforbarn.no/

  Sist, men ikke minst vil jeg nominere Suongir. Hun deler utrettelig og daglig kunnskap om sosiale medier og kommunikasjon på twitter (@suongir) og blogg: http://suongir.blogspot.com/. Og jeg synes hun er en særdeles god representant for den unike delingskulturen i sosiale medier. Jeg blir dessuten oppriktig glad fordi jeg opplever at hun aller mest drives av eget engasjement og et genuint ønske om å dele uten tanke for egen gevinst utover dette. Innenfor hennes fagområde fortjener hun oppmerksomhet og ros for akkurat det.

  Ja, og så vil jeg selvfølgelig benytte anledningen til å takke for superheltinnenominasjoner av mitt alterego Mammadamen. Jeg synes det er veldig, veldig stas!!!

  hilsen Karianne alias Mammadamen

 64. Tussaluso says:

  Jeg vil nominere
  Rutts tankespinn og ME-nyheter http://merutt.wordpress.com/ Hun gjør en fantastisk innsats for å få ut informasjon om ME til både ME-pasienter og andre som har behov får å få informasjonen – enten de vil eller ikke ;-)

  Marias Metode http://mariasmetode.wordpress.com/ Fordi hun får oss til å se ting fra litt andre vikler enn det vi kanskje vanligvis gjør.

  Kari sin blogg “Kattene mine lager engler i sneen” http://englerisneen.com/ Fordi hun har en vidunderlig evne til å formidle og fortelle. Om dyrene sine, om det å ha ME, om nisser og andre skapninger.

 65. Min nominasjon går til Beate Sørum!

  Beate deler og informerer om tendenser i sosiale medier via bl.a @BeateSorum på Twitter og bloggen http://beatesorum.wordpress.com/ Hun har blant annet greid å få flere norske organisasjoner til å skjønne Facebook sitt strenge reglement for konkurranser, og har faglig tyngde bl.a gjennom sin jobb i markedsavdelingen til Kreftforeningen.

  Mvh,
  Linn Mevold Skogheim
  Webredaktør http://sjomannskirken.no

 66. Jeg nominerer Beate Sørum!

  Beate deler og informerer om tendenser i sosiale medier bl.a via @BeateSorum på Twitter og bloggen http://beatesorum.wordpress.com/

  Hun har blant annet fått flere norske organisasjoner til å forstå Facebook sitt kompliserte konkurranseregelverk, og har faglig tyngde gjennom sin jobb Kreftforeningen.

  Mvh,
  Linn Mevold Skogheim
  Webredaktør, http://sjomannskirken.no

 67. Ann Merete says:

  Jeg vil nominere Bente Kalsnes @benteka !
  Hun bidrar med mye bra, bl.a. Girl Geek Dinner-engasjement! Hun har også en viktig rolle gjennom sin jobb som kommunikasjonsrådgiver i Origo. Jeg finner ofte inspirasjon fra hennes tweets :)

  • Jeg stemmer også på Bente Kalsnes, som deler masse oppbyggelig kunnskap og sparker andre kvinner opp og frem gjennom Girl Geek Dinner Oslo. Heier på kunnskapsrike kvinner med positivt budskap og delingsglede.

 68. Dorte Birch says:

  Jeg nominerer:

  Nina Furu @ninafuru fordi hun deler informasjon om web på en forbilledlig måte på blogg og twitter.

  Ingeborg Volan @ingeborgv fordi hun gjør det samme om sosiale medier.

  Damen uten navn (jeg vet ikke hva hun heter men følger henne like fullt) som driver twitterne fra @forskningno

 69. Bente Myhre Haast says:

  Først tusen takk for nominasjonen fra Cecilie Thunem-Saanum!

  Egentlig burde det vært omvendt – og det akter jeg å gjøre noe med nå: Jeg nominerer Cecilie Thunem-Saanum som den eneste til “årets superheltinne”.

  Cecilie (@CecilieTS på twitter) framstår som en innovativ og modig kvinne. Gjennom velutviklede sosiale antenner, sin brede kompetanse og mot til å gå nye veier, har hun inspirert andre kvinner til gjøre det samme. En ting er å være opptatt av tidsbruk, en annen å utvikle konsepter som kontornomade etc, og ikke minst det å bruke sosiale medier til personlig markedsføring, diskusjoner og deling av nyttig informasjon.

  Cecilie er ikke den som kaster seg ut på dypt vann i politiske debatter, eller blir fornærmet på evetuelle kritikere, men øser av sin kunnskap og livsglede på en velbalansert og tvers igjennom god måte.

 70. Iskwew says:

  Fint om alle leser tråden før de kommenterer :-) Dette er ikke en avstemning, enda, det er en NOMINASJON.

 71. Iskwew says:

  Mailstemmernominasjoner til Maria Gjerpe og Ida Aalen.

 72. Nina says:

  Jeg stemmer på Gudrun! :)

  http://www.hodetmitt.no/

 73. Kari says:

  Først og fremst vil jeg takke Tussaluso for nominasjonen. Tusen takk og kjempeklem! Jeg ble hoppende glad :-).

  Jeg nominerer foreløpig to:

  Maria i “Marias Metode” for hennes flotte måte å være helhjertet menneskelig, klok, lun, faglig tung og tydelig som både lege og pasient.

  Og så nominerer jeg Gudrun i “Hodet mitt” for hennes modige og flotte måte å takle alt som har skjedd i det siste. Det er så viktig at sosiale medier også av myndigheter og etater annerkjennes som det flotte verktøyet og den viktige sosiale arenaen som det er! Gudrun har virkelig kastet lys på denne problematikken og taklet det godt.

 74. Petrine says:

  Jeg vil nominere Plosiv. (@plosiv)
  http://www.plosiv.net

  Jeg begynte å følge Plosiv på Twitter først og fremst fordi hun var lærerkollega. Som følger av henne på Twitter føler jeg at jeg har lært henne å kjenne: Hun gir av seg selv og deler av sin kunnskap og erfaring. Hun er morsom, varm, omtenksom og hyggelig – tvers igjennom ekte. At hun er lik i virkeligheten som på nett taler også til hennes fordel.

  Hun har bygget opp et firma sammen med samboeren og har nå kunnet ta steget ut fra læreryrket for å jobbe 100% med firmaet. Det står det respekt av, for jenta er fortsatt veldig ung. Kunder som Strømmen Storsenter, Telenor, Staples m.fl. vitner om hennes faglige dyktighet innen sosiale medier og ikke minst hennes evne til å skape dialog.

  Jeg kan med hånden på hjertet si at Plosiv er en verdig vinner.

 75. Bell4trix says:

  Heisann,

  Vil nominere Marias Metode (http://mariasmetode.wordpress.com/)

  SerendipityCat(http://www.serendipitycat.no/)

  Og

  Rutts Tankespinn (http://merutt.wordpress.com/)

 76. Bokdama says:

  Jeg vil nominere @ninanord! Revy så det holder og en veldig kul dame! Absolutt en superheltinne av vår tid:-).

 77. Eirin says:

  Jeg vil nominere en som jeg mener absolutt fortjener heltinnestatus her: Mammadamen.com

  Hun balanserer så fint det alvorlige med det lette; mammadall, politikk, litteratur,samfunnet… Og så er hun generøs og inkluderende!!!!

 78. Knut Sparre says:

  Jeg vil stemme på Marias Metode. Jeg synes denne bloggen oppfyller kriteriene for å kunne bli superheltinne, i rikelig mål.
  Det er en meget modig og engasjert blogger, hun bruker sine fagkunnskaper for gode saker (spesielt innen helsespørsmål). Det spesielle med henne er at hun sparer ikke på sin tid og sine krefter til å svare på folks spørsmål og kommentarer. Hun er saklig, og samtidig skarp, er ikke redd for eventuelt å tråkke “storfolk” på tærne. Samtidig viser hun stor innfølings-evne med dem som trenger oppmuntring og trøst. (Jeg skriver ut fra det jeg har lest. Jeg har stor tillit til henne. Kjenner ikke Marias Metode personlig.

 79. MariasMetode says:

  Oi. Har vært innom her flere ganger nå og gnidd meg i øynene. Tusen, tusen takk for alle dere som vil nominere meg til Superheltinne! Jeg hadde ikke ventet å bli nominert i år, fordi jeg synes jeg kunne ha bidratt mer i kommunikasjonen og delingen enn det jeg har fått til. Noen ganger er det kanskje ikke alt det er mulig å styre selv om en vilvil? :-)

  Jeg vet at en slik kåring ikke betyr noe for hverken fred eller krig her i verden, men for meg personlig betyr det faktisk en del akkurat nå. Igjen -takk!

  Denne kåringen ser jeg på som en slags «sosial deling». Det er en måte å løfte hverandre frem på. Det er noe av det jeg liker aller best ved å delta i det vi kaller sosiale medier. Det, og viljen til å dele på informasjon og å se at en slik deling gjør at noe enda større kommer tilbake til den som deler enn det som ble delt i utgangspunktet. Intet mindre en fantastisk!

  Det er flere som allerede er nominert jeg kunne nominert selv. Likevel går min nominasjon til to som skandaløst nok (:-D) ikke er blitt nevnt til nå, så vidt jeg kan se, og som jeg vil løfte frem for dere som ikke har oppdaget dem ennå:

  @beaterast http://twitter.com/beaterast
  @MahmonaKhan http://twitter.com/MahmonaKhan

  Begge disse er tvitrere og bloggere jeg følger med stor iver. De har begge en evne til å delta i debatt og meningsutveksling på gode måter. For meg ser det ut til at de er opptatt av å lytte, ta til seg ny lærdom og har evnen til å vurdere om nytt tankegods passer for dem. I tillegg deler de av sin kunnskap, de er generøse mot andre, både ved klapp på skulderen og i direkte kommunikasjon og de tar begge opp viktige samfunnsrelaterte temaer. De er for meg gode ambassadører av det jeg kaller «mikropolitikk» -evnen og viljen til å delta i meningsutvekslingen og samfunnsdebatten på det nivået de er i stand til.

  Min siste nominasjon skulle jeg gjerne har delt på flere, men det er jo umulig, så nå vet jeg sannelig ikke hva jeg skal gjøre med den :-)

  Til slutt en oppfordring til Gutta:

  Nominer din Superheltinne! Jeg vet du har en eller tre på innerlomma :-)

 80. @uglameg Sølvi Tveit says:

  Jeg vil nominere @Marie Simonsen. Vi er mange som følger hennes alltid skarpe og interessante penn på Twitter, hvor hun skaper dialog og engasjement. Nærmere presentasjon av henne er unødvendig, hun er kjent for de fleste, og har tatt i bruk Twitter slik jeg mener en ekte superheltinne i sosiale medier skal.

 81. Dracurella says:

  Jeg nominerer Kari’s blogg “Kattene mine lager engler i sneen” (http://englerisneen.com/)!
  Dette er en koselig blogg som omhandler livet på småbruket, dyrehistorier og livet med ME. Bloggen setter absolutt ME på kartet – på en positiv måte. Koselige, lærerike, triste og glade bloggposter. Jeg smiler og ler av noen poster, må tørke tårene etter å ha lest andre – men jeg sitter alltid igjen med gode følelser etter et besøk på Kari’s blogg :)

 82. Bokdama says:

  Jeg nominerer også redaksjonen hos Bokmerker.org – de er jo flest kvinner? Spesielt Kristin Storrusten og Julie Brannfjell. For at de trekker den digitale virkelighet inn i bokbransjen uten forringelse av den litterære samtalen.

  Jeg har også nominert Nina Nordbø (@ninanord) i den andre nominajsonstråden.

 83. Jeg ble oppmerksom på denne kåringe via twitter, da jeg så mitt eget navn nevnt i forbindelse med nominasjon. At jeg ikke er dukket opp på denne listen skyldes nok bare en glipp i systemet.

  Jeg vi dessuten nominere følgende personer!:

  1. AnneViken: Har sterke meninger!Og! Hun behersker å sper dem via såkallde sosiale medier. Selv om det hun mener ofte kan være det motsatte av mine synspunkt, og dermed som regel feil, er det en evig sannhet at modige meninger er mye bedre enn politisk korrekte, sosialistiske kredsankermeninger!

  2. Plosiv: Skriver godt, og jeg har dessueten lagt merke til at vedkommende har fornuftige tanker omkringe bevaringen av en sunn matkultur i et stadig mer internasjonalisert påvirkningsområde. Da kan bevarelsen av det viktige gjennom sosiale medier være enormt viktig for demokratiets overlevelse!

  3. Hanekamhaug: Politikeren Mette Hanekamhaug er mest sannsynlig Norges modigste politiker! På sin blogg tør hun stille store spørsmålstegn ved dagens samfunn, og står uredd opp for sine meninger selv om hun blir utsatt for grov hets og sjikane fra den politiske venstresiden. Hun er også aktiv på twitter.

  Alle disse er omtalt med sitt twitternavn. Disse nominasjonene kommer fra meg personlig, og bør derfor legges ekstra stor vekt på.

  Følg med!

 84. @sirigj says:

  Jeg nominerer kunnskapsrike, rause, inspirerende og uredde Cecilie Thunem-Saanum (@CecilieTS / http://www.cts-setting.no).

  Hun deler informasjon og inspirasjon, lytter, svarer, løfter fram gode stemmer og byr på seg selv.

  Under fanen tidsbruk og kommunikasjon deler hun nyttige tips som mange har glede av.

  Et annet viktig poeng er hvordan hun fronter initiativ, innovasjon og skaperkraft på Sørlandet.

  Hun er en meget viktig stemme i landsdelen med minst likestilling. I følge forskningsrapporten «Det gode liv på Sørlandet og tradisjonelle kjønnsroller» som ble presentert 18. november, er dette noen av holdningene til tradisjonelle sørlendinger: (Sitat fra Fævennen; http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/article809277.ece)
  • Mannen skal jobbe og forsørge familien
  • Kona skal være hjemme og passe barn
  • Barna (som det gjerne skal være mange av) skal helst ikke i barnehage, fordi det er stressende for dem
  • «Det gode liv» er et harmonisk familieliv med fred, ro og lite stress – «ikke sånn som de har det i Oslo»

  Gjennom sin bevisste kommunikasjon i sosiale medier, løfter hun fram kreativitet og skaperkraft og andre gode stemmer, og slår noen viktige sprekker i gamle holdninger. Det er superheltinne med SoMe-vett, det.

 85. Jeg vil nominere tre friske superheltinner som både er smarte, flinke, kloke, har ordet i sin makt og bærere av delingskulturen i sosiale medier. Jeg vil samtidig gi min hyllest til kvalitets-tant og fjas, da jeg anser dette som en kunstform på lik linje med å kunne programmere, skrive et portrett eller lage et design som hever brukeropplevelsen.

  1. Bente Kalsnes, @benteka, kommunikasjonsrådgiver i Origio.no: Jeg har allerede nominert henne for å ha startet opp Girl Geek Dinners Oslo http://girlgeekdinners.origo.no lenger oppe i tråden. Bente er et teknologisk lokomotiv, pluss at hun er veldig god på å dele kunnskap med andre. Et stjerneeksempel på at delt kunnskap gir makt, og at dette også kan gjøres på en underholdende måte som fenger mange.

  2. Lill Kristin Syversen @touretta, produkt- og prosjektansvarlig i sol.no. Lill tvitrer dagens ord, medieklipp hadde internettets mest treffende, sarkastiske, rørende og smarteste taster allerede for 15 år siden – og har det fortsatt, cirka 870 millioner nye blogger, twitterkontoer og sosiale medier senere. Hun klarer både gjennom bloggen og Twitter å kombinere nerden i seg med treffende beskrivelser av både små ting som kan være store og store ting som kan være små. Også sørger hun for å holde oss oppdatert på både mediebildet og dagens ord på Twitter, i tillegg til at hun sørger for å vise at ikke kvinner er humørløse i sosiale medier.

  Bloggen til Lill: http://sjelsord.com/

  3. Linnéa Myhre, @linniiie, skoleelev og rosablogger med edge (selv om hun neppe vil føle seg tilpass i den båsen selv): http://www.linniiie.com/

  Et godt eksempel på at artigsmartinger som har noe å melde blir lagt raskt merke til – og at stikk i strid med hva mange kritikere påstår, så kan også rosablogging ha ha noe for seg. Og ikke minst viser Linnéa at rosablogging har mange ytterpunkter og at også kvinner flest har det til felles at de er forskjellige.

  Måtte den beste heltinne vinne.

 86. Iskwew says:

  Mail-nominasjoner:

  1.
  Hei! Jeg vil gjerne nominere Pernille Nylehn. Hun er lege og er en av de få med nødvendig kompetanse til å ta opp striden mot representanter av ulike retninger innenfor alternativ medisin. Hun intervjues på tv, skriver artikler i dagbladet og har sin egen blogg http://perpelle.wordpress.com/ der hun forteller om sine ‘eventyrer’ i kontakt med alternativ medisin. En stemme som hennes er mer enn velkommen, og hun fortjener stor ros for å komme frem og ytre seg slik hun gjør!

  2.
  Jeg nominerer Kari (“Kattene mine lager engler i sneen” ). Hun forteller om ME og livet på landet på en fantastisk måte. Hun er sosiale mediers mester!

  Denne var et duplikat.

  • Kari says:

   Oi Iskwew :-)
   Kan du sjekke om nr. 2 er den samme som litt lenger ned? Det kan hende det har kommet to ganger fra samme person (Inger Karin). Det var nok min skyld *rødme* for jeg spurte om hun var sikker på at det hadde kommet inn… og da ble hun også usikker selv om hun hadde gjort alt rett. Jeg ble litt overbegeistret der et øyeblikk når hun også ville nominere :-). Humre.

   Koser meg med å tusle rundt på blogger og lese hos mange flotte damer!! Så flott med et slikt initiativ som dette :-). Man oppdager mange nye spennende blogger.

 87. Eva Høydalsvik says:

  Jeg nominerer Ingvild Tennfjord, journalist, frilanser,foredragsholder og kosør – sist sett i sportsrevyen.

  Ingvild er engasjert og kunnskapsrik – og deler villig av sin kunnskap på bloggen tennfjord.wordpress.com. Her får journalister av alle slag gode råd og sitt pass påskrevet.

  Hun bruker også twitter og facebook, men her kan jeg ikke si noe om hvor aktiv hun er.

  Hvorfor fortjener Ingvild utmerkelsen superheltinne av sosiale medier? Fordi hun bruker sosiale medier aktivt, med engasjement, glede og evne til nyskapelse.
  Hun er en superhelt i min bok, og jeg håper MANGE ennå vil oppdage hennes gode humør og evne til å dele det.

 88. plosiv says:

  Har funnet ut hvem min siste nominasjon går til, nemlig Maren, @gietlitevink (http://twitter.com/gietlitevink).

  Maren er en god blogger (http://www.gietlitevink.blogspot.com/), hun deltar aktivt i flere sosiale kanaler og hun er rett og slett et fint menneske som bør få litt ekstra oppmerksomhet.

  Skulle ønske jeg kunne nominert flere (f.eks. @plingrid, @superhildegunn (følg med!), @millalillaen, @touretta osv), så hvis noen her ikke vet hvem de skal nominere er dette gode tips.;)

 89. Inger Karin Lien says:

  Jeg nominerer Kari Viken Olsen! Hun er en helt, som bruker sosiale medier for å nå fram med informasjon om ME. Dette gjør hun på en kjempefin og lærerik måte! Hun skriver også om livet på landet og om det som skjer der på en svært humoristisk måte.Synes jeg ser for meg kattene hennes som lager engler i snøen – så stilig!!

 90. Jeg nominerer bloggeren Mamma4, Bente Nymoen. http://bente-mamma4.blogspot.com/

  Begrunnelse: hun har hjertet på rett sted. Har startet blogg for å bidra til en lettere hverdag for unge mødre og enslige mødre. På hennes blogg kan du lese om rettigheter, samvær med far, hvordan klare morsrollen når du er ung etc.

  Jeg har i flere sammenhenger samarbeidet med henne, og hun er ekte idealist. Det finnes ikke mange som er det :-)

  Så Bente er min superheltinne – uansett om hun vinner eller ikke!!!

  • Bente says:

   Tusen takk Line. Dette var hyggelig :)
   Det er jo så mange flotte søstre der ute å velge mellom.

 91. Er det lov til å stemme på seg selv? :p neida, Gudrun Jona stemmer jeg på :)

 92. Rutt says:

  Næh, så morsomt konsept og hyggelig å bli nominert! Takker og bukker :-)

  Jeg vil nominere Kari bak bloggen “Kattene mine lager engler i sneen”. Det er denne bloggen jeg går til når jeg trenger å lese noe hyggelig og den har bidratt til at dagen min har blitt litt bedre mang en gang :-)

  Jeg vil også nominere Lokki fra http://mestringsbloggen.blogspot.com/. Der finner man gode praktiske tips til energiøkonomisering, dessuten er Lokki en av de rauseste, varmeste menneskene jeg har møtt i bloggsfæren.

  :-)

 93. Tusen takk for de hyggelig ordene lenger, opp, Ine og Ann Merete!
  Jeg har lyst til å nominere noen superheltinne selv. Å bare kunne nominere 3 gjør det selvfølgelig vanskelig, det er jo så mange bra damer å trekke frem. Ta også en kikk på denne listen fra Girl Geek Dinners-bloggen http://girlgeekdinners.origo.no/-/bulletin/show/573985_kvinnelige-it-foredragsholdere

  Men altså, mine superheltinner:

  Jill Walker (@jilltxt, førsteamanuensis, UiB) – Akademisk bloggpioner (startet med blogging i 2000), forfatter og inspirasjonskilde. Jeg har lest bloggen hennes i årevis.

  Herdis Moldøen (@herdis, A-pressen, leserinvolveringsekspert) – Samtaledama nr.1. Hun har enormt peiling på hvordan få til morsomme og lesverdige kommentartråder på nett som varer i årevis. Jeg bøyer meg i støvet!

  Beathe Due (@beathe, forsker, Telenor) – for å være en av dem mest entusiastiske dingse –og teknologidamene jeg kjenner. Hun får ting til å skje, og drar i tråder via sosiale medier.

 94. Vegard I. says:

  Bra initiativ. Her er mine to kandidater:

  Henriette Hedløv (Halogen), @henriettehedlov: Hun deler av sin innsikt på Kjøkkenfesten.no og andre steder. Sterk, klar og delende både overfor kunder og offentligheten.

  Bente Kalsnes (Origo), @benteka: Hun er både kjapp i replikken, grundig skribent og lett på foten i alt fra djuptloddende tema (offentlighetslov og slikt – snork) til hvordan sette fyr på nettsamfunn (caramba!).

 95. Lija says:

  Jeg vil nominere Hanne – Imitthjerte – fordi hun er så modig og skriver om livet sitt etter seksuelle overgrep.

 96. Einar says:

  Nominerer: Anne Viken, Oda Rygh og Herdis Modølen

  Ser at det er gitt gode begrunnelser av dem oppe i tråden her, så jeg nøyer meg med å skrive navnene.

  Mvh Einar

 97. Anne Marie Mia says:

  Nominerer herved Anne Viken, fordi ho har jobba hardt for å fremje Sogn og Fjordane som ein urban utpost med menneske som er ganske like dei som bur i Oslo. Ho har skapt debatt, og fått folka i Sogn og Fj. til å verte stolte av forskjellane som faktisk eksisterar i fylket. Ho har stått steilt i motvind, og har latt leserane ta del i hennar fortviling og kamp mot “bunadseliten”. Anne Viken er dronninga av sosiale mediar 2010!

 98. Iskwew says:

  Mailnominasjon:

  Jeg ønsker å nominere dama bak bloggen Lenabeatrice.net.
  Grunner:
  -Bloggen representerer en lavterskel-tilgang på informasjon som for noen kan være veldig vanskelig tilgjengelig, både pga medisinske uttryk og lite tilgjengelig informasjon hos myndighetene. Den representerer også en motvekt til et meget ensidig fokus på helse fra myndighetene, og bidrar derfor til debatt og opplysning.
  -Bloggeren sørger alltid for at informasjonen i bloggen kan underbygges, og lenker gjerne videre til utdypende informasjon.
  -Bloggeren er genuint interessert i sine lesere, og oppfordrer stadig til å bidra og kommentere, og også sende inn egne saker og spørsmål.
  -Bloggeren har blitt lagt merke til utenfor Norges grenser, blandt annet i Sverige, og trekkes oftere og oftere frem i media både pga sin personlige situasjon og hennes stilling som informasjonskanal. Som resultat av dette leses den nå av blandt annet helsepersonell for en dypere forståelse av pasienters situasjon.
  -Bloggen har vært første skritt på vei til å bli frisk av sykdom for mange lesere.
  -Bloggen har nå tatt skrittet over på Facebook for å kunne kommunisere enda tettere med sine brukere, og engasjere disse til å kommunisere med hverandre i tillegg til bloggeren.

 99. Martha says:

  Hei!

  Jeg vil gjerne nominere to kandidater som jeg setter veldig stor pris på i bloggverdenen + på FB:

  Den ene er Rutt http://merutt.wordpress.com/
  Som oppdaterer bloggen med viktige nyheter av interesse for oss i sammen situasjon, og samtidig er hun selv en veldig raus person som byr på seg selv. Det er alltid et yrende liv på bloggen hennes, der vi alle kan bidra i interessante diskusjoner. Det er MYE jeg har lært ved å følge bloggen hennes, og hun er en selvsagt kandidat til å være superheltinne!

  Min andre favoritt er serendipitiCat
  http://www.serendipitycat.no/
  Hun er et oppkomme av sjenerøsitet og varme, som hun sprer rundt seg, sammen med masse både spennende, interessante, søte, morsomme osv. innlegg på blogger + FB. Hun gir av seg selv hele tiden, for ikke bare produserer hun selv, men hun er veldig aktiv til å kommentere hos andre bloggere + på FB. Hun gjør meg rett og slett i godt humør! En fantastisk kandidat til å være superheltinne!

  Begge disse to ER allerede superheltinner, jeg er så glad for at de finnes i bloggverdenen og på FB

  Den siste må jeg tenke litt på. Det er mange bloggere jeg er blitt veldig glad i etter hvert, så jeg må altså ha litt mer tid… ;)

  Hilsen Martha
  http://marthashave.wordpress.com

 100. anne says:

  Jeg liker egentlig ikke å sette noen foran andre på denne måten. Det er så mange bra damer der ute, og å sette de opp mot hverandre blir litt feil, ettersom mange av de er så ulike og gjør så ulike ting.
  Men jeg applauderer tiltaket om å synliggjøre de gode damene, så da får jeg bite i det sure eplet og trekke frem tre av mine favoritter.

  Ida Jackson/ Virrvarr får en nominasjon fordi hun er flink til å synliggjøre alt det gode rundt sosiale medier. Hun deltar og bidrar og drar lasset, og skriver knakende godt.

  Maria Gjerpe/ Marias metode får en nominasjon. Maria har en sterk og tydelig stemme, og med en unik posisjon som både lege og pasient gjør hun en innsats både ovenfor andre syke føler seg sett, og ovenfor samfunnet og legestanden slik at disse får økt forståelse.

  Min tredje nominasjon går til en blogger som får representere alle de jeg synes har lett for å bli glemt i slike kåringer. Bloggeren Petunia fra http://petuniablogg.blogspot.com/ har i flere år nå utrettlig arrangert ulike utfordringer (primært fotoutfordinger). Disse utfordringene er lavterskel og bidrar til å gi ulike bloggere en mulighet til å være del av et felleskap. Hun gir bloggerene noe å samle seg rundt, en mulighet til å delta, og en mulighet til å bli sett.

 101. Benedikte says:

  Vil nominere:
  Marias Metode: http://mariasmetode.wordpress.com/

  Pernille Nylehn: http://perpelle.wordpress.com/

  SerendipityCat:(http://www.serendipitycat.no/)

 102. Ingun Holmøy says:

  Støtter nominasjonen av Lenabeatrice.net 100% (LenaBeatrice på fb), en fantastisk kilde til kunnskap og inspirasjon – bare se selv!

 103. super says:

  http://englerisneen.com/

  Bloggeier er en ekte superheltinne. Hun sprer glede og omsorg både på eget nettsted og andre fora. Hun gjør en strålende jobb med å formidle hvordan det kan være å leve med sykdom. Hun deler også generøst hvordan det er å leve med dyr og nisser :) Alt med en uovertruffen varme og fortellerglede.

  Jeg kan ikke tenke meg en mer verdig kandidat.
  Hun får min stemme x3

  Lykke til!

 104. AnneTWh says:

  Jeg vil nominere @vrangest som superheltinne!!

 105. Jeg vil gjerne nominere @superhildegunn fordi hun(?) er så morsom, frivillig eller ufrivillig…

  Jeg synes forresten at det er en uting at jeg ikke kan nominere @kvinnekongen og @iskwew for intiativet til denne kåringen.

 106. Jeg vil gjerne nominere følgende tre Superheltinner på Twitter, som jeg setter stor pris på, både til hverdags og til fest.

  @CecilieTS (Cecilie Thumem-Saanum)

  @skribente (Bente Myhre Haast)

  @OdaRygh (Oda Rygh)

  Jeg slutter meg til begrunnelsene som er gitt oppover i tråden.

 107. @lasserasch says:

  To kvinner bør nomineres – og de kan gjerne dele prisen – @cecilieTS og @sjefsengel

 108. Irene Viken Olsen says:

  Jeg vil nominere Kari Viken Olsen og hennes fantastiske blogg englerisneen.com Denne bloggen forteller hvordan det er å leve med ME og problemstillinger knyttet til et samfunn som ikke alltid er inkluderende. Dette er sterke skildringer som kan få enhver til å nikke igjenkjennende, le og gråte.
  Hun tar oss også med på en ferd i livets fantastiske rariteter, nisser, troll og andre spennende vesener. Hennes forteller-glede tar oss også inn i hennes verden av dyr og mennesker på gården. Bloggen er en stor glede for store å små med vakre bilder og naturopplevelser.

 109. Siri Lill Thowsen says:

  Jeg vil nominere Sigrun Tømmerås, http://stomm-blog.blogspot.com/
  Hun har holdt på i flere år, har mange følgere, slik at det er mye aktivitet på bloggen hennes.

 110. Sylvi D. says:

  Jeg vil gjerne gi en stemme til disse to bloggerne:

  Sigrun Tømmerås, fordi hun stadig setter fingeren forhold som virker undertrykkende på enkeltpersoner eller grupper. Hun taler ubeskyttede barns sak, og minner oss på de barna vi kan ha lett for å glemme.
  Og så er hun mammaen min, da.

  Den andre jeg vil stemme på, er Lin (www.fullthus.com/blogg), som byr på seg selv og gjennom det tar opp samfunnsspørsmål på en humoristisk og fin måte.

 111. Leonora says:

  Hei

  Jeg vil gjerne nominere Rutts Tankespinn: (http://merutt.wordpress.com/)
  En spennende blogg som oppdateres regelmessig med nyheter og personlige blogginnlegg for ME pasienter og pårørende. Rutt er meget dyktig på å dele kunnskap og skape interaksjon med leserne – ikke bare på egen blogg, men også via Facebook..Kvinnen bak bloggen er utrolig kunnskapsrik, engasjert, meget sympatisk, varm og ikke minst gir hun av seg selv til alle rundt seg…

 112. Liv says:

  Hei,
  SIGRUN TØMMERÅS nominerer jeg! Hun er modig og kunnskapsrik, og gjør et enormt viktig arbeide via bloggen sin, der hun ofte sprer viktig informasjon om både det ene og det andre. Spesielt har hun bidratt til å fjerne tabuer og spre viktig info og kritiske observasjoner om psykiske lidelser og dets såkalte “behandlere”. Sigrun er en verdig vinner!

 113. CecilieTS says:

  I siste liten komme mine to siste nominasjoner. Sent, men godt:

  Jeg vil nominere to sørlendinger, som jeg savner på listen.
  Blandt mange gode kandidater, velger jeg meg disse, fordi de begge har en tydelig stemme, er jevnt tilstede: De kombinerer Twitter/FaceBook med blogger, avisinnlegg og avisomtale. -Helt i tråd med nominasjonskriteriene.
  Begge to klarer dessuten den vanskelige balansen mellom kompetanse, politikk og hverdagslige oppdateringer.

  Politikeren, doktorgradsstipendiaten og privatpersonen Eva Kvelland (@evakvelland på Twitter) fortjener å stå på listen. (På tross av at hun blogger litt mindre enn vanlig nå.)

  Kunsteren, politikeren og “dialogmesteren” Cecilie Nissen (@cecilienissen på Twitter), må da også stemmes på.

  Begge to er jevnt og hjertelig tilstede, med mer enn “bare” hyggelige passiarer. De når mange, med hver sin unike stemme, og ulike “hjertesaker”.

  De er en fin motvekt, på listen over nominerte Superheltinner.
  Vi trenger det mangfoldet.

 114. Iskwew says:

  Mailnominasjon:

  Jeg vil gjerne nominere Sigrun Tømmerås (www.stomm-blog.blogspot.com) til Digital Superheltinne 2010.

 115. Kirsti Slettevoll says:

  Nominerer Liv Marie Schou både for aktiv og konstruktiv bruk av Twitter og for bruk av Facebook og blogg i undervisninga. Modig og nyskapande – ein rollemodell.

 116. Reidun Rose Vinda says:

  Eg nominerer HASLA til årets superkvinne ;

  -bloggen om ME er superviktig

  -blir presentert av ei som tross utlada batteri
  stoler og kjempar for sine eigne vurderingar av sin sjukdomshistorie

  -ligger ofte foran i oppdatering

  -formidlar og samlar sterke artikklar med vakre talande bileter til.

  Heia Hasle

  • Turid says:

   Jeg nominerer Hasla til årets superkvinne.

   – Modig, sterk og informativ blogg om ME.

 117. Tone says:

  Jeg vil nominere:

  Maria Gjerpe, mariametoden. Tøff dame det står respekt av og som skriver fantastisk godt.

  Rutts tankespinn, merutt http://merutt.wordpress.com/

  for fantsastisk jobb og spre nyttig informasjon.

  Torunn Sigrun Tømerås, velskevet og tøff dame

 118. sigrun says:

  Jeg vil nominere Hasla, hun er tilenhver tid oppdatert om hva som skjer på ME-forskningen. Hun fortjener virkelig å vinne her, for den jobben hun gjør for pasient og pårørende.Hun forklarer godt, med norske enkle ord, hun er oppdatert om hva som skjer tilenhver tid, og informerer oss andre ed sine lettforståelige blogger. Stor takk til Hasla!Heia, Heis for Hasla

 119. Siri Torjesen says:

  Jeg gir min stemme til Hasla; en saklig og informativ blogg for en svært viktig sak!
  Vi ser sakte med sikkert en større oppmerksomhet og økende kunnskap om utmattelsessykdom, og Hasla er en av grunnene til dette.

  Det er fantastisk at nettet kan brukes på denne måten!

 120. Først må jeg si tusen, tusen takk til alle som har nominert meg, jeg blir glad og rørt av å lese det dere skriver! Jeg har allerede nominert én person, men har 2 nominasjoner igjen og de skal jeg jaggu få brukt i dag.

  Jeg vil derfor herved nominere Astrid Valen-Utvik (http://valen-utvik.blogspot.com/). Det jeg synes er fantastisk med henne er at hun med smittende godt humør, enormt pågangsmot og kreativitet har skapt sin egen arbeidsplass med bakgrunn i sosiale medier.

  Jeg synes det er spesielt morsomt at hun har klart å få så stor suksess på kun kort tid at hun både blir dratt fram som suksesshistorie og case på forelesninger, får stadig flere (og store) kunder, og nå kan ansette mannen sin full tid i firmaet. Det er ikke bare gledelig for hennes/deres del, men også fordi hun sprer kunnskap og engasjement og håp til andre som også ønsker å få det til.

  Samtidig klarer hun å gi oss innblikk i sitt noe travle hverdagsliv og sin hverdagslykke gjennom blogg og Twitter. (Dessuten har hun adventsneglelakk).

  Astrid er en Veldig Bra Dame, og kvalifiserer absolutt til nominasjonen som Superheltinne.

 121. magnil says:

  Jeg ønsker å nominere Elin Ørjasæter (@Orjas) og Marie Simonsen (@mariesimonsen) til superheltinne i sosiale medier 2010.

 122. Jeg har tidligere nominert @ceciliets og @beatesorum, men har ventet litt mer min siste nominasjon. Og den går til Anne-Marie Lindholt (@frk_cava). Anne-Marie lager mye morsomt i sosiale medier både gjennom sin egen twitterkonto, men også den morsomme bloggen Cava&Cupcakes. I tillegg står Anne-Marie bak Treningsglede som virkelig har motivert Twitter til å snakke om trening og mange til å faktisk trene.

 123. Mihoe says:

  Mange som jeg ville nominert er allerede nevnt, men jeg syns Anne Bitsch må være med for utrøttelige debattinsats: http://twitter.com/#!/annebitsch

  Dessuten også Vampus som stadig bidrar til å vise allmennheten at sosiale medier ikke bare består av slitsomme og navlebeskuende statusoppdateringer på FB eller råsablågging.

  Fr. Martinsen: http://froemartinsen.blogspot.com/ må også nomineres (hun er det kanskje fra før) fordi hun er modig på sjangerens vegne og en tydelig og klok stemme i feministdebatter.

 124. MariasMetode says:

  Heldigvis ser jeg at flere jeg har savnet nå er på plass på lista! Det er flere jeg forsatt savner, og jeg tar med en av dem nå:

  @Mihoe er en selvsagt Superheltinnekandidat. Hun blogger på http://mihoe.org/ Hun deler både nyttige lenker om ditt&datt, samt tanker som får meg til å le og andre som får meg til å svelge hardt. Karakteriserer seg selv som Pokkers til Pike, og jeg tror hun har rett.

 125. leser says:

  Jeg har allerede nominert Sigrun Tømmerås, men bruker mine to siste stemmer til også å nominere:

  Gudrun Jona
  Beate Rast

  :-)
  Men det er mange flotte superheltinner nevnt og oppdaget via superheltinner.no.
  Fint initiativ Iskwew og kvinnekongen!

 126. Oioi, like før fristen går ut her nå, så jeg må til med min siste nominasjon.

  Med fare for at dere er lei av alle ME-bloggerne, så tar jeg meg likevel friheten og nominerer én til. Ja, hun har allerede vært nevnt her, men fortjener å nevnes flere ganger.

  “ME-Rutt” (http://merutt.wordpress.com/) er en fantastisk kilde til informasjon og nyheter om ME. Hun er superkjapt ute med det siste, og kommentarfeltene hennes er alltid fulle av god debatt og hyggelige folk. Hun tar godt vare på sine lesere, og har stor tålmodighet med oss når vi er forvirret og må ha forklaring. Hun er helt Super når det gjelder å sette seg inn i kompliserte saker, og klare å formidle dem likevel – jeg er imponert over kunnskapsnivået hennes!

  I tillegg er hun en varm og hyggelig person som absolutt fortjener en slik utmerkelse.

 127. Solveig_M_E says:

  Mine nominasjoner er:
  @ryghpedersen
  @idaborresen
  @sigrun_

 128. Beate says:

  Tre som har utmerket seg i år:

  Marias Metode – fra å være et lite bloggprosjekt for å skrive om seg og sitt har det utviklet seg til et prosjekt som hun kaller mikropolitikk – som omfatter det meste av sosiale medier og som har planene klare for mer.

  Victoria Edwards – som jobber jevnt og trutt med å få frem brukerhistorier fra psykiatrien, også når det ser ut til at ting står stille og ikke kommer noen vei.

  Kvinnen bak diagnostisert.no. Også hun jobber strategisk med å få forandret samfunnet til det bedre med det hun gjør.

  Alle damene har ett mål, alle damene legger ned frivillig arbeid i å skulle gjøre Norge hakket bedre for mange av oss. Det er mange, mange flere ute der som burde få nominering av meg, de fleste er heldigvis nevnt allerede i listen over. Jeg sjarmeres i senk av folk som tar på seg oppgaver på dennemåten.

  Takk!